Els restauradors de Morella ensenyaran a cuinar la tòfona
Les Jornades de la Tòfona s'inauguren el pròxim dia 26 i els “show-cookings” es realitzaran els dissabtes
Els restauradors de Morella acostaran els secrets de la tòfona als veïns i veïnes i als visitants. D'esta manera, este fong no sols es podran degustar en onze restaurants, sinó que es podran conéixer les seues característiques, la seua cuina i provar-ho en les exhibicions, també conegudes com a “show-cookings”, que es realitzaran els dissabtes. Les Jornades de la Tòfona se celebraran entre el 26 de gener i el 10 de març.
Els “show-cookings” són un bon moment per a descobrir tècniques de conservació de la tòfona, com complementar-la o com és millor cuinar-la. Aquestes demostracions culinàries tindran lloc els dies 26 de gener, 2, 9 i 23 de febrer i el 2 i 9 de març, a l'Ajuntament de Morella. Per mitjà d'aquesta iniciativa es podrà aprendre de restauradors que participen en les Jornades de la tòfona.
Aquestes jornades són les que es realitzen des de fa més temps en Morella i són el principal referent de posada en valor de la tòfona al País Valencià.
En aquesta edició, s'ha incrementat la participació respecte a l'any anterior i onze restaurants oferiran menús protagonitzats pel “diamant negre” de la cuina. Els menús d'estes jornades costen sobre uns 30 euros, la qual cosa suposa un preu assequible si es té en compte l'elevat preu del quilo d'este fong.
Tots els plats d'estos menús estan compostos per tòfona, ja que és un ingredient que combina molt bé amb plats de cullera, carns i, inclús, postres.