Societat

Tribunals

El gendre dels Tous tornarà a ser jutjat

El Suprem confirma la resolució del TSJC perquè el veredicte va ser “irracional”

Un tribunal popular tornarà a jutjar Lluís Corominas per haver matat d'un tret un lladre que rondava la casa dels seus sogres, els joiers Tous, a Sant Fruitós de Bages, el 2008. El Tribunal Suprem va confirmar ahir la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del març del 2012, en què acordava que es repetís el judici perquè considerava que el jurat que havia absolt Corominas havia fet un raonament “insuficient ” i “arbitrari”, tal com opinava la fiscal Teresa Duerto i l'advocat Josep Riba en nom de la vídua de Gazmend.

En el veredicte absolutori, sis dels nou membres del jurat, van considerar que Corominas havia tingut un atac de por –l'anomenada legítima defensa putativa– i havia disparat un tret al lladre que era dins un cotxe. Se li aplicava l'eximent sense afirmar que havia comès un homicidi.

En la resolució d'ahir, el Suprem no comparteix els cinc arguments de l'advocat de Corominas, l'exmagistrat Carlos Bueren, que ha estat privat d'exercir la seva defensa. El Suprem aclareix que el TSJC “no s'ha pronunciat que Corominas actués amb dolo, sinó que es limita a afirmar que les deduccions fetes pel jurat no són sòlides”. Hi afegeix que Corominas va ser absolt no per falta de proves, on no cal argumentació, sinó per un fet impeditiu, i conclou que pot tornar a ser absolt però que “les conclusions del jurat han de ser en un procés racional de valoració de la prova, i no purament voluntarista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.