Societat

successos

Pànic pel trasllat a Ponent dels assalts violents en cases

Quatre individus armats amb una pistola roben diners i joies en un xalet de Balaguer atemorint la família

Els Mossos sospiten d'un grup de l'est d'Europa

Investiguen un nou cas al Maresme

Als Mossos se'ls gira feina amb els assalts violents en cases. L'onada de robatoris que fins ara es concentrava al Baix Empordà es va traslladar ahir a Ponent, igual que el pànic que generen aquests casos. Dilluns a la matinada quatre individus van entrar en una casa de Balaguer (Noguera) i van atemorir un matrimoni mentre buscaven diners i joies. Van ser un parell d'hores d'angoixa per a la parella, que va ser amenaçada amb una pistola i tornavisos, i lligada, mentre els lladres buscaven els objectes de valor.

Les víctimes, l'advocat Pompili Roiger i la seva esposa, els van donar uns 4.000 euros en metàl·lic que tenien en carteres i bosses de mà, però els assaltants van exigir que els localitzessin i obrissin la caixa forta. Després de colpejar l'advocat amb la culata de l'arma, aquests els va indicar que la caixa era al garatge i la van obrir. Els lladres es van endur uns 6.000 euros més i joies.

Segons va explicar ahir el mateix Pompili Roiger a Catalunya Ràdio, buscaven una segona caixa i van acabar destrossant diverses zones de la casa per trobar-la, però l'advocat va assegurar que no en tenien cap més. Al cap d'una bona estona de buscar, els lladres es van donar per satisfets i van confinar el matrimoni a la sauna amb l'advertiment que no fessin res fins que passés un quart d'hora.

Per tot plegat, els Mossos sospiten que es tracta d'un grup organitzat i especialitzat de l'est d'Europa que hauria estudiat amb antelació l'assalt, les opcions d'obtenir un bon botí i la fugida. I l'elecció no va ser a l'atzar, ja que la família ésconeguda a Balaguer i es va atracar aquest xalet en lloc de tres que hi ha a la vora, ben iguals. En alguns d'aquests altres xalets hi viuen els fills del matrimoni assaltat.

L'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, va confirmar que tot indicava que era un atracament estudiat amb temps i que els lladres sabien que podrien trobar objectes de valor i diners. Malgrat tot, l'alcalde va dir que, tot i l'ensurt que el robatori ha generat a la ciutat, “es tracta d'un cas aïllat i puntual”. Feia més d'un any que a la Noguera no es registrava un robatori amb violència d'aquestes característiques.

Els Mossos també investiguen un altre assalt similar a Dosrius (Maresme), on quatre individus armats amb ganivets van irrompre cap a les onze de la nit de dilluns a la casa d'una parella d'avis d'uns 70 anys. Els van colpejar i amenaçar per aconseguir els diners que guardaven en una caixa forta. De moment no se sap la quantitat del botí que van aconseguir els lladres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.