Sacsejada al Bisbat de Girona

El bisbe, Francesc Pardo, anuncia més canvis, que seran efectius al setembre

El 9 de gener, el bisbe de Girona va fer pública la nova composició del consell episcopal, el govern de la diòcesi. Més endavant va nomenar el consell presbiteral i, posteriorment, el consell pastoral. Ahir es va saber que aquest mes de setembre hi haurà canvis en un grapat de parròquies, especialment de la vall del Llémena, de l'Alt Empordà i de Girona. Són un seguit de canvis condicionats, sobretot, per l'edat, com a Roses –mossèn Joan Riu, del 1933– o el Mercadal de Girona. No es pot parlar de desterraments, ni de càstigs. Tanmateix, hi ha canvis grossos, de nord a sud, i de sud a nord. Miquel Àngel Ferrés, rector de Santa Maria de Blanes des del 1997, ha estat escollit rector de les parròquies de Figueres de la Immaculada Concepció i de Sant Pau, les que tenen més feligresos a la ciutat. Substitueix el jove Sebastià Aupí, que hi haurà estat un any. Aupí ha estat enviat de rector a Anglès i Sant Martí Sapresa i ha estat nomenat consiliari de la demarcació de Girona dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, càrrec que ja havia tingut abans d'anar a Roma un parell d'anys.

Causa de canonització

Entre els nomenaments no parroquials, cal destacar el d'Àngel Caldas, com a postulador de la «causa de canonització dels sacerdots gironins morts en la persecució religiosa del 1936-1939». Ramon Alventosa relleva el jesuïta Jaume Avellí al capdavant de la delegació per a la vida consagrada; Narcís Ponsatí serà director de Càritas en substitució d'Esteve Sureda, que al gener va ser nomenat vicari episcopal de pastoral funcional. Jordi Reixach és el nou director del Full Parroquial i del programa de televisió Camí de Vida, en comptes d'Enric Roura, rector de Sant Cugat de Salt. Jesús Calm és el nou consiliari de Mans Unides, en substitució d'Enric Tubert, rector de Malgrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.