Societat

Cairn Energy renuncia a les prospeccions petrolieres enfront del Saler, però en manté quatre més

L'empresa, que te autorització del govern espanyol, pera fer les investigacions considera que els projectes “Benifaió”, “Gandia”, “Altamar 1” i “Altamar 2” tenen major possibilitat d'èxit

L'empresa Cairn Energy ha anunciat aquest dimecres la seua renúncia a les exploracions i posteriors prospeccions petrolieres que tenia autoritzades enfront de la platja del Saler, a València, en concret, al projecte anomenat Albufera 1. Això no obstant, la mercantil mantindrà els projectes d'aquest tipus que té autoritzats i que preveu portar a terme en altres punts de la costa valenciana coneguts com a Benifaió, Gandia, Altamar 1 i Altamar 2.

Així ho ha comunicat l'alcaldessa de València, Rita Barberá, en una trobada amb els mitjans després de la reunió que ha mantingut amb el director general d'aquesta empresa a Espanya, Antonio Martín ha explicat que la renúncia a l'autorització per a Albufera 1 és deguda al fet que “després dels estudis realitzats durant els últims dos anys”, els geòlegs de Cairn Energy han considerat que “hi ha una major possibilitat d'èxit” en la resta de punts autoritzats.

Martín ha destacat que a això s'ha sumat la “sensibilitat” de l'empresa a la “preocupació social” que hi havia al territori per aquesta activitat. De la seua banda, Barberá ha expressat el seu agraïment per aquesta “magnífica notícia” i per la “sensibilitat demostrada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.