Societat

maresme

El govern de Caldes defensa que la geganta ensenyi els pits en el cartell de Carnestoltes

Destaca en un comunicat que “la imatge és habitual i natural al nostre voltant”

El PSC reclama que es retiri

El govern de majoria absoluta de CiU de Caldes d'Estrac defensa la imatge del cartell de Carnestoltes al municipi que mostra la geganta Fàtima ensenyant els pits. Destaca que la imatge “és habitual i natural al nostre poble”. És la resposta a la denúncia feta des de les files del PSC local, a l'oposició, que va titllar ahir el cartell de “sexista” i “d'ofendre i ridiculitzar un dels símbols del poble”. En un comunicat, el govern caldenc manté que a la comarca del Maresme i arreu de Catalunya hi ha figures de gegantes que mostren part dels seus pits “sense ésser titllades de sexistes”. L'escrit justifica el cartell perquè “s'ha fet amb la intenció de ser provocador i transgressor, com pertoca a una festa de Carnaval en què la gresca i el bon humor regnen per uns dies”. El govern rebutja que s'hagi menystingut la geganta i proposa una lectura diferent de la imatge. “La mateixa Fàtima duu a les seves mans una miniatura del gegant, en Busquets, un detall satíric que pretén mostrar que és ella qui mana”. Finalment, retreuen al PSC que hagi fet un ús partidista del cartell.

Tot i això, en declaracions a ACN, la cap de colla dels Geganters i Grallers de Caldes, Roser Ercilla, s'ha afegit a les crítiques al cartell i assegura que l'entitat farà arribar una queixa formal al consistori. A més, anuncia que els geganters no sortiran a la rua de disfresses del cap de setmana del 9 i el 10 de febrer com a mesura de protesta. Ercilla lamenta que no se'ls hagués consultat prèviament i reclama també que el cartell es retiri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.