Societat

Es manté l'alerta per inundacions al nord-est del país

El Servei Meteorològic preveu acumulacions significatives d'aigua i onades que poden superar els 2,5 metres a l'Empordà

La cota de neu pujarà dels 1.800 metres al matí als 2.000 metres a partir de migdia

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d'alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d'acumulacions significatives de pluja i per intensitat al nord-est del país. A banda, es preveu també mal estat de la mar, amb onades que poden superar els 2,5 metres a l'Empordà.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, fins a mig matí les precipitacions han estat generals, sobretot a la meitat nord del país. Al migdia, es restringiran al terç nord, quadrant nord-est i esporàdicament a altres punts del litoral i prelitoral. Seran d'intensitat feble a l'interior i entre feble i moderada al litoral i prelitoral, on localment aniran acompanyades de tempesta.

Al litoral, al Prelitoral i al vessant sud del Pirineu i Prepirineu acumularan quantitats de precipitació entre abundants i molt abundants, tot i que a punts del quadrant nord-est localment seran extremadament abundants. A la resta del territori, seran minses o localment poc abundants.

La cota de neu pujarà ràpidament dels 1800 metres al matí als 2000 metres a partir de migdia. A més, aniran acompanyades de fang.

Incidències elèctriques


A causa de les pluges, aquest dimarts al matí 3.600 abonats han patit incidències per subministrament elèctric. En concret, 1.574 abonats s'han quedat sense llum a Bellpuig i 591, a Terrassa.

Segons ha informat l'SMC durant la nit s'han acumulat 72 litres a Viladrau, 115 litres a Massís dels Ports, 49 a Roquetes, 24,4 a Vilafranca del Penedès i 68 a Espinelves. A la resta del territori avisat per l'afectació de pluges, s'han acumulat entre 10 i 50 litres per metre quadrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.