Societat

Alaquàs premia la Federació de Dones Progressistes

L'acte ha tingut lloc dins del lliurament dels guardons Clara Campoamor amb motiu del 8 de març

Alaquàs va premiar ahir el treball de la Federació de Dones Progressistes amb motiu del Premi Clara Campoamor, acte central de la programació organitzada per celebrar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona treballadora.

L'Alcaldessa Elvira García Campos, va ser l'encarregada de lliurar el premi a la presidenta de la Federació, Amàlia Alba Tarazón, en reconeixement al treball desenvolupat pel seu col·lectiu en la lluita per la igualtat de gènere. La primera edil va destacar “el treball realitzat per aquesta entitat en la posada en marxa d'iniciatives per fer efectiva una societat amb els mateixos drets i oportunitats per a tots i totes” i va obsequiar la Federació amb la reproducció d'una de les serigrafies sobre el Castell d'Alaquàs realitzada per l'artista local Carme Mateu.

A l'acte va assistir el Consell de Dones de la ciutat i una representació de tots els col·lectius de dones d'Alaquàs.

Els Premis Clara Campoamor d'Alaquàs s'atorguen anualment per fer reflexionar la ciutadania sobre les polítiques encaminades a la igualtat d'oportunitats.

Es tracta d'una iniciativa de totes les associacions de dones de la ciutat constituïda ara fa sis anys per reconèixer tant a institucions públiques com a col·lectius ciutadans, el seu treball a favor de la igualtat de les dones així com en la lluita contra la violència de gènere.

Han rebut premi al llarg d'aquests anys la Junta de Comunitats de Castella la Manxa, Amnistia Internacional al País Valencià, la filòsofa Amelia Valcárcel, la Síndica de Greuges Emilia Caballero Álvarez, la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere, i l'any passat, el premi més especial va ser per a les associacions de dones d'Alaquàs: Ames de Casa, Dosal, Dimecres Femení, L'Oroneta i Soadi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.