Societat

Tecnologia

Traspassant parets

Llança un sistema d'ubicació dins d'edificis

Aquesta universitat i els aeroports del Prat i Girona, entre els primers a oferir el servei

Google Maps, el servei cartogràfic més utilitzat del món, fila encara més prim. Si fins ara ja era una eina gairebé imprescindible per planificar rutes, trobar determinats indrets o recórrer els barris a peu de carrer, ara ha guanyat encara més precisió incorporant un servei d'ubicació dins dels edificis. Aquest sistema, que ja estava operatiu en altres països, es va activar ahir a l'Estat amb els plànols de 67 edificis, entre els quals hi ha els aeroports del Prat i de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i alguns centres comercials. Amb tot, la previsió és que el servei creixi de manera progressiva i vagi ampliant ràpidament el seu potencial, especialment en el moment que es permeti la possibilitat que determinats usuaris puguin pujar-hi directament els plànols.

De moment, a la funció d'interior d'edificis només s'hi pot accedir des dels dispositius amb Android amb l'aplicació de Google Maps actualitzada a la versió 6.0 o posteriors. Curiosament, Google va llançar també ahir una actualització de la seva aplicació per a IOS que, sospitosament, no incorporava aquesta funció. Per tant, els aparells d'Apple, que fa uns mesos van deixar d'oferir els mapes de Google de manera nativa, hauran d'esperar un temps més a poder incorporar aquesta funció.

En qualsevol cas, l'ús de l'aplicació és ben senzill. Només cal anar ampliant el mapa fins a l'edifici desitjat i, a partir d'un cert nivell, podrem traspassar les parets i veure els detalls de l'interior. El típic puntet blau ubicarà l'usuari amb un marge de pocs metres i, si aquest puja o baixa una planta, la interfície ho detectarà i n'actualitzarà la informació.

La majoria dels espais interiors disponibles corresponen a centres comercials (com el de Glòries i la Maquinista, a Barcelona) i també a aeroports d'AENA. La llista de museus, hospitals i universitats és molt més curta, i la única presència catalana és la de la UAB. “Aquest projecte s'integra amb altres línies de treball que hem posat en marxa per millorar la mobilitat i la localització al campus”, explica Xavier Ribes, comissionat del rector de la UAB per la Societat de la Informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANITAT

Detecten a Suècia el primer cas de la variant més letal de mpox fora d’Àfrica

BARCELONA

Una alga invasora s’expandeix al fons marí del PN de les Illes Medes

TORROELLA DE MONTGRÍ
successos

Rescaten un home que havia caigut en un pou

HORTA DE SANT JOAN

L’arqueopac de les Coves de Serinyà s’estrena amb 650 visitants en un mes

BANYOLES
tradicions

Els carrers de Gràcia ja llueixen però el conflicte per la cultura popular no s’atura

BARCELONA
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA