Societat

Tancada reivindicativa del ple de l'Ajuntament de Flix per pressionar Ercros

L'alcalde i els regidors es quedaran al consistori mentre el comitè d'empresa negocia amb Ercros a Madrid

Divendres hi haurà una manifestació infantil

L'alcalde de Flix, el socialista Marc Mur, ha convocat un ple extraordinari aquest migdia, coincidint amb la segona reunió del comitè d'empresa amb Ercros, per donar suport als treballadors del grup químic. Tant l'alcalde com els regidors de l'Ajuntament es quedaran al consistori fins divendres, quan els sindicats i Ercros tenen previst tornar-se a trobar. “Farem una tancada de vint-i-quatre hores per mostrar el nostre suport als negociadors de l'expedient de regulació d'ocupació i per pressionar l'empresa”, va explicar Mur. Les reunions entre comitè i empresa es fan a Madrid perquè Ercros ha presentat l'ERO en un àmbit estatal, tot i que la major part dels treballadors afectats són de Catalunya.

Tot i la insistència de la Generalitat perquè segregue l'expedient i en presente un d'exclusiu per a Catalunya i accepte el govern català com a mediador, fins ara Ercros no ho ha acceptat. I legalment no cal que ho faci. Però la tancada reivindicativa no és l'única acció de protesta que es prepara a Flix, on demà al matí els 700 alumnes dels centres educatius, d'entre 1 i 18 anys, faran una concentració a la plaça de l'Església amb el lema Ercros ens vol robar el futur. Per la seua banda, els treballadors d'Ercros començaran una vaga indefinida a partir de dilluns.

L'Ajuntament de Flix accepta donatius a tots els seus comptes bancaris per fer front a les despeses que genera la lluita contra l'ERO.

LA FRASE

Volem mantenir la línia de producció de clor. Ercros planteja una deslocalització de la producció
Marc Mur
ALCALDE DE FLIX

LA XIFRA

156
treballadors
de la planta de Flix preveu acomiadar el grup químic Ercros, on només quedaran 51 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.