Societat

Ontinyent crea una borsa d'habitatges per a lloguer social

L'Ajuntament anuncia que s'afegirà al Fons Social de Vivendes i demana als bancs adherits que comuniquen quantes habitatges podrien aportar a la ciutat

Els afectats pels desnonaments comptaran amb assessorament jurídic gratuït a partir del 2 d'abril

Ontinyent segueix prenent mesures per la lluita contra els desnonaments. La Comissió Mixta de Desnonaments de l'Ajuntament d'Ontinyent, reunida dimarts passat, servia per confirmar els primers passos que s'estan fent des del consistori per fer possible la creació d'una borsa d'habitatges per a lloguer social, així com anunciar l'entrada en vigor d'un conveni que permetrà donar assessorament jurídic gratuït als afectats pels desnonaments.

La Comissió està presidida pel Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, i compta també amb representació de tots els partits polítics representats en l'Ajuntament, així com un representant del Consell Veïnal i membres de la Plataforma d'Indignats del moviment 15M d'Ontinyent.

A la reunió d'esta setmana, la segona després de la seua constitució, es va avançar que el plenari tractarà pròximament l'adhesió del municipi al conveni signat entre el govern estatal, diverses entitats financeres i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per crear un Fons Social de Vivendes que pose a disposició dels Ajuntaments habitatges buits i en propietat de les entitats financeres per tal de reconvertir-los en habitatges destinats a lloguers socials.

D'aquesta manera, es fa una crida a les persones que tenen algun problema de desnonament a acudir al Departament de Serveis Socials, que a partir del proper 2 d'abril entra en vigor un conveni entre l'Ajuntament d'Ontinyent, la Diputació de València i el Col·legi d'Advocats per donar assessorament jurídic gratuït als afectats, cada dimarts i dijous, fins al 31 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.