Societat

Aena cobrarà un euro pels carretons d'equipatge

El Prat figura entre els sis aeroports de l'Estat que cobraran per aquest servei

El del Prat i cinc aeroports més de l'Estat inclouran màquines per cobrar un euro als passatgers per la utilització dels carretons portaequipatges. Amb aquesta iniciativa, l'ens aeroportuari estatal Aena preveu ingressar 3,2 milions d'euros anuals. Encara no hi ha cap data concreta de pagament a cada aeroport, però Madrid-Barajas ja està instal·lant les màquines per gestionar els carretons de pagament.

Els aeroports on s'implantarà la mesura, a part del del Prat i el de Madrid-Barajas, seran el de Màlaga, el de Palma de Mallorca, el de Gran Canària, el de Tenerife Sud i el d'Alacant. Aena va especificar que el nou sistema només s'aplicarà en l'anomenada “zona pública” de les instal·lacions, ja que els de l'àrea d'embarcament continuaran sent gratuïts. Segons els seus càlculs, Barajas destina cada any 3,7 milions a la gestió i el manteniment dels portaequipatges, un cost que la iniciativa reduirà fins al mig milió d'euros anuals, amb un estalvi en costos de 3,2 milions. Aena va
assegurar ahir que amb aquesta mesura es pretén “posar en valor l'empresa
i fer-la sostenible, però mantenint l'oferta d'un servei de qualitat”.

L'empresa gestora dels aeroports espanyols va detallar que la tarifa d'un euro és similar a la d'altres països europeus, com per exemple Alemanya, Itàlia i Grècia. I va destacar que el preu és inferior al dels aeroports del Regne Unit, on es cobra majoritàriament una lliura (1,14 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.