Societat

tradicions

El pregó de l'escriptor Antoni Puigverd obrirà la Setmana Santa a Girona

Detecten més interès per acudir a la processó de Divendres Sant, que l'any passat va reunir 1.150 persones

Mercè Sagrera, pendonista dels Manaies

L'escriptor i periodista Antoni Puigverd serà l'encarregat d'obrir de manera oficial amb el seu pregó la Setmana Santa de Girona. El president de la Junta de Confraries, Miquel Izquierdo, va destacar que l'acte es farà al saló de descans del Teatre Municipal el dilluns 25 de març a partir de les 8 del vespre.

Izquierdo va explicar els principals actes que integren la Setmana Santa i va subratllar que des de les diverses confraries “s'està detectant més demanda de vestes, que pot suposar que hi hagi més participants en la processó de Divendres Sant”. L'any passat aquesta tradicional processó va reunir unes 1.150 persones entre la dotzena de confraries que hi participen, a banda del manípul de Manaies i la Guàrdia del Sant Sepulcre. La processó manté el recorregut habitual, amb l'espectacular acabament a les escales de la catedral de Girona.

Pendonista dels Manaies

El president de la confraria de Jesús Crucificat- Manaies, Narcís Reixach, va anunciar que la pendonista d'aquest any serà Mercè Sagrera “per reconèixer la tasca que des de fa molts anys fa acompanyant els nens de la confraria”. L'entrega del penó a la Gran Via, on resideix la pendonista, permetrà fer un recorregut ampli per tot el centre de la ciutat i que de tornada es passi pel carrer Santa Clara, per on “fa molts anys que no ha passat el manípul”. La tinenta d'alcalde Marta Madrenas va destacar que la processó “no és només tradició religiosa, sinó també cultural i turística” i va animar a tothom a participar “de l'ambient magic” del recorregut.

La Passió de Sant Climent, de dia

La tradicional Passió de Sant Climent Sescebes mantindrà un horari diürn i amb llum solar per evitar els robatoris de material elèctric, que van provocar complicacions en l'espectacle. Per això, la Passió, que arriba als 37 anys d'història, es farà a les sis de la tarda els dies 24 i 29 de març, i el dia 31 es farà a les set de la tarda, ja que ja s'haurà canviat a l'horari d'estiu. L'any passat ja es va aplicar aquesta fórmula i es considera que la llum solar aporta “una nova dimensió” i “esdevé un element molt important dins de la narració del drama sacre”, en què participen 100 persones.

Per la seva banda, Peralada celebrarà els 800 anys de la processó dels Dolors, que arrencarà a dos quarts de nou del dia 22 de març i resseguirà els carrers del nucli antic de la vila. Mig centenar de persones porten els pesos de la imatges, que només surten per aquesta processó en tot l'any. Destaquen la Verge dels Dolors i, en especial, la misteriosa imatge del Sant Crist Negre i la creu processional gòtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.