Societat

Xàbia prepara una fira de les coques per al mes d'abril

S'hi desenvoluparà al riurau d'Arnauda i involucrarà a diverses associacions

El col·lectiu empresarial XàbiaIdea, en col·laboració amb el departament municipal de Turisme, està preparant unes jornades sobre producte local tradicional i essència cultural que giraran entorn de “les coques de Xàbia” un dels plats més típics de la gastronomia autòctona, registrat com a marca pròpia, i l'elaboració de la qual suposa tot un ritual en moltes famílies o grups d'amics.

Amb aquesta fira, que es desenvoluparà el cap de setmana del 20 i 21 d'abril en el Riurau d'Arnauda, XàbiaIdea vol posar en valor una tradició que representa l'essència de la “sloow life”, un moviment social que aposta per una vida més tranquil·la, sense tantes presses i que recupere els bons costums, el menjar sa i local i la socialització en espais públics.

La fira de les Coques està oberta a la participació de totes les empreses o associacions de Xàbia i comarca que treballen en sectors o projectes relacionats i vulguen muntar els seus expositors, que poden contactar bé amb l'associació organitzadora o preguntar en el departament de Turisme de Xàbia.

Aquest esdeveniment també està previst que involucre a nombrosos agents socials, com l'Associació de Restauradors, Xàbia Històrica, les Mestresses de casa, la Fundació Cirne, Amjasa o l'associació de Bolilleres, que farà la seua trobada anual al costat del riurau.

Així mateix, en la fira s'estrenarà la reproducció d'un forn de coure pa tradicional que s'està construint al costat del riurau d'Arnauda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.