Societat

medi ambient

Uns 50 alcaldes fan front comú contra el ‘fracking'

Els municipis de la Garrotxa, el Ripollès, Osona, Bages i el Berguedà volen la prohibició dels projectes de recerca de gas

Una cinquantena de municipis i consells comarcals de la Garrotxa, el Ripollès, Osona, el Bages i el Berguedà van escenificar ahir la seva unió per fer front comú contra les pràctiques de fracking. En una trobada Orís (Osona) van signar un manifest, anomenat El Compromís d'Orís, per reclamar una llei que prohibeixi la fractura hidràulica al territori, i demanar que s'impulsi un canvi de model energètic que deixi enrere la dependència dels hidrocarburs i faci una aposta per les energies renovables.

Tant les comarques afectades com la Plataforma Aturem el Fracking (PAF)consideren que la decisió del govern de tirar enrere els permisos dels projectes Ripoll i Leonardo és “una petita victòria”, però que no abaixaran la guàrdia perquè l'estat pot autoritzar les prospeccions. Diuen que “es vol escurar el plat”, perquè al subsol no hi ha grans bosses de gas.

L'alcaldessa de Ridaura (Garrotxa), Eulàlia Masana, va recordar que ara és tot a mans de l'Estat, que pot decidir tirar els projectes endavant, tot i la negativa de la Generalitat. “Si ho fa ja hem begut oli, perquè aleshores les empreses no necessitaran la Generalitat per a res”, va lamentar-se. “Si aquests depredadors arriben a portar a terme les prospeccions significarà gairebé una sentència de mort per al territori”, hi va afegir contundent el president del Grup de Defensa del Ter i membre de la PAF, Sergi Solà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Tarragona incorporarà quatre nous busos elèctrics per millorar la flota urbana

Tarragona

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

gIRONA
SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

Montblanc
societat

L’Acústica comptarà amb un dispositiu de seguretat i neteja format per 190 efectius

figueres
SUCCESSOS

Rubí reafirma la condemna contra el doble crim masclista al Vallès Occidental

Rubí
SOCIETAT

La Generalitat confirma la sanció de 10.000 euros a Sílvia Orriols per un discurs xenòfob

Barcelona

Prohibeixen aparcar a l’entorn d’una gran superfície de Montigalà per evitar el transport il·legal

Badalona

La Policia Local denuncia una vintena de conductors per infraccions al volant

CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Portugal

Un sisme de magnitud 5,3 amb epicentre al mar sacseja la zona de Lisboa

Barcelona