Societat

L'hotel Cardenal Ram de Morella reobri després de més de tres anys tancat

El consistori destaca la importància que una empresa morellana gestione l'hotel, complint-se així les seues pretensions en este aspecte

Morella ha recuperat avui un dels seus hotels més emblemàtics. Després de més de tres anys tancat, l'hotel Cardenal Ram ha tornat a obrir les seues portes, posant en valor un palau del segle XVI.

El primer edil morellà destacava que “és una bona notícia que un hotel tan emblemàtic com el Cardenal Ram torne a obrir les seues portes i, que ho faça regentat per una família de la localitat, tal com hem exigit durant estos anys perquè és major garantia de bon funcionament”.

Cal recordar que el complex hostaler dependent de la Diputació de Castelló, va tancar les seues portes a l'octubre de 2009, després que expirara la pròrroga en el contracte de l'anterior concessionari.

El consistori morellà va indicar la importància que es licitara la gestió del complex, mesos abans de que expirara, al març de 2009, amb l'objecte que l'hotel romanguera obert i es mantingueren els més de deu llocs de treball existents.

En aquest període, des de l'Ajuntament s'han presentat mocions fins en cinc ocasions diferents instant a què haguera una continuïtat que no fera perdre activitat econòmica a la població i cartes de l'alcalde per a afavorir eixe seguiment.

També s'han presentat informes d'accessibilitat, ja que s'havia esgrimit en algun moment per a no obrir l'hotel i s'han produït diverses reunions entre tècnics municipals i de la Diputació. A més, durant aquest període, han tingut lloc esdeveniments d'una importància única per a potenciar l'economia local, com Setmana Santa, l'Anunci o el Sexenni. Cites que han congregat a desenes de milers de visitants i que ha fet que molts d'ells hagen de buscar allotjament en altres localitats a l'estar Morella al 100%.

Al final, al febrer de 2012, l'administració provincial es va sumar a esta petició realitzada des del municipi i va començar unes obres per a rehabilitar el complex. En total, va invertir al voltant d'un milió d'euros. Avui, el municipi es congratula de que, encara que tard, la Diputació haja entrat a donar la raó als plantejaments realitzats per l'equip de govern des del principi, inclús al voltant de diversos aspectes puntuals, com era la sol·licitud que no es perderen habitacions a favor d'elements aparentment no sol·licitats per la demanda turística, com la ubicació d'una zona de relax i que, finalment, va acabar desapareixent del projecte de reforma.

El següent pas va ser l'adjudicació a l'empresa morellana Ripollés-Marín SL., que ha sigut la que ha assumit el cost del mobiliari i que ha realitzat distintes contractacions per a cobrir les demandes que existiran en l'immoble. Així, una vegada finalitzades les obres, els empresaris també han realitzat un dur treball per a poder reobrir l'hotel per a esta Setmana Santa.

L'hotel Cardenal Ram és un dels més emblemàtics de la ciutat. Està ubicat al Palau que va construir la família Sunyer en el segle XVI i en els anys 60 del segle passat se li coneixia com el “Parador”, per les seues característiques tan semblants a este tipus de complexos hotelers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retiren de les platges residus i algues arrossegats pel Ter en l’última crescuda

TORROELLA DE MONTGRÍ

Un projecte europeu posa en valor el paisatge cultural de muntanya

RIPOLL

Aturada part de la circulació a L3 del Metro per un despreniment

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Preveuen aprovar l’ordenança de la ZBE al ple de setembre

girona

Consulta popular per escollir la reforma del parc municipal

MOLLERUSSA

Restaurat el campanar de Valls, el més alt de Catalunya

VALLS

El jardí botànic Marimurtra commemora el 150è aniversari del naixament de Carles Faust

BLANES
societat

El govern vol anar de la mà del professorat per desenvolupar el conveni amb l’OCDE

barcelona

Denuncien el consistori per omissió de rescat d’un gos que va morir atropellat pel tren

PUIGCERDÀ