Societat

Els camions deixaran de circular per l'N-II entre Maçanet i la Jonquera a partir del 19 d'abril

Els vehicles de gran tonatge tindran vetat totalment el pas per Bàscara

Els transportistes tindran descomptes entre el 25% i el 50% al peatge de l'AP-7 i s'enfrontaran a 500 euros de multa si infringeixen la restricció

Els camions de gran tonatge deixaran de passar per l'N-II entre Maçanet de la Selva i la Jonquera (Alt Empordà) el proper 19 d'abril. A partir d'aleshores, els vehicles pesants de quatre eixos o més hauran de fer servir obligatòriament l'AP-7.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest dimecres que la restricció de pas per als camions de gran tonatge per Bàscara “serà absoluta”. A la resta de trams, es permetrà que els camions hi passin en casos puntuals. En concret, quan necessitin reposar comustible, quan hagin de fer operacions de càrrega i descàrrega o quan necessitin passar per un tram de l'N-II per enllaçar amb una altra carretera (en el cas dels trànsits locals). En canvi, la mesura no tindrà efecte entre la sortida de la Jonquera i la duana.

Els transportistes que incompleixin la prohibició s'enfrontaran a una multa de 500 euros. Quan l'infractor sigui estranger, si no abona la sanció a l'instant els Mossos d'Esquadra li immobilitzaran el vehicle.

El conseller ha precisat en declaracions als mitjans després d'una compareixença al Parlament que els camioners tindran bonificacions de peatge a l'AP-7 que oscil·laran entre el 25% i el 50%. Segons Vila, l'increment del trànsit a l'autopista finançarà en gran part aquesta mesura. La resta ho complementaran la Generalitat i l'Estat amb aportacions conjuntes per compensar la concessionària Abertis, tot i que no ha detallat les quantitats.

Els veïns de Bàscara tallen la N-II cada dia en senyal de protesta pel retard del desdoblament de la via, i per reclamar que se solucioni el problema d'inseguretat pel pas d'aquesta via, i que cada any provoca un elevat nombre de víctimes mortals.

Els veïns de Pont de Molins ja havien decidit seguir l'exemple de Bàscara i aquest matí han anunciat que a partir del 15 d'abril també realitzarien talls a la via de 9h a 10h del matí si no hi havia una solució. “Si les negociacions no arriben a bon terme, farem el mateix perquè el problema no és només a Bàscara sinó a tot l'Empordà”, ha assenyalat un veí a l'ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La transformació del Carrilet projecta un mercat més obert, habitatge i nous serveis

Casellas / Reus
urbanisme

Comença la rehabilitació de noves finques als barris del Besòs i el Maresme a Barcelona

baRCELONA

Posen la primera pedra de la potabilitzadora de l’Escala

L’ESCALA
societat

Detenen un home per fer tocaments a una dona durant la festa major

rupià
societat

Albons, Juià i Vilablareix són els pobles que més recollida selectiva fan

santa coloma de farners
societat

Renoven el fons de solidaritat per ajudar a famílies vulnerables a pagar l’aigua

santa coloma de farners
societat

Entitats veïnals i d’oci nocturn fan un “acord històric” per millorar la convivència

Barcelona
Societat

Protesta contra l’agressió a una treballadora a la presó de Mas d’Enric

Lleida

SOS Costa Brava denuncia la sobresaturació d’embarcacions a Castell - Cap Roig

PALAFRUGELL