Societat

vida social

Mercats medievals multitudinaris a Hostalric i Calonge

A la població de la Selva es va promocionar la fira per a usuaris d'Instagram amb la trobada Instagram Your City

Els carrers de Calonge, al Baix Empordà, i els d'Hostalric, a la Selva, van retornar aquest cap de setmana al seu passat medieval, amb la celebració del tradicional mercat medieval.

A Hostalric, la Fira Medieval arribava a la dissetena edició, amb les activitats clàssiques de cada any, inclòs el sopar multitudinari amb espectacle en què l'alcalde, Josep Antoni Frias, fa d'amfitrió vestit de l'època. Una de les novetats va ser la trobada Instagram Your City Fira Medieval, introduint així la Fira Medieval a aquesta xarxa social. Els participants van començar la trobada amb un esmorzar medieval que els va oferir l'Ajuntament i que es va fer a la Domus Sent Soví. Després, acompanyats per dos guies, van poder fer fotos de diversos punts d'interès, com ara la torre dels Frares, la torre d'Ararà, el castell, la fortalesa i els passadissos interiors i el nucli històric de la vila amb els seus carrers, que concentraven un gran ambient de fira medieval. A Calonge els organitzadors calculen que han visitat el mercat unes vint mil persones, una xifra similar a la de l'any passat. Els carrers del nucli antic van ser l'escenari d'una oferta lúdica i cultural amb més de trenta activitats i més d'un centenar de parades de productes artesanals, a banda dels espectacles i les demostracions. Es va posar èmfasi en la història dels templers amb la conferència Els templers: 700 anys d'història, a càrrec del doctor Josep Maria Sans i Travé, director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, i l'activitat cultural es va complementar amb una exposició al voltant de la batalla de Muret i una exposició fotogràfica dels últims anys del mercat.

LA DADA

17
anys
fa que se celebra la Fira Medieval a Hostalric, mentre que a Calonge era la setzena edició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.