Societat

EQUIPAMENTS

Vilademuls tindrà un museu de la vida rural

En el mateix edifici hi haurà una agrobotiga de productors locals

L'edifici de Vilademuls conegut com a cal secretari –un immoble de planta i pis situat al costat de l'ajuntament i de propietat municipal– es rehabilitarà perquè sigui la seu d'un museu de la vida rural i d'una agrobotiga de productors de la zona. El projecte, que ha estat una iniciativa del consistori, es completa amb la recuperació d'un camí que voreja el Fluvià a l'altura d'Orfes, la reforma de la plaça del nucli de Galliners i la millora del lloc web municipal. El projecte global es titula Vilademuls: patrimoni al servei del creixement. Té un pressupost de 714.000 euros i es finançarà, sobretot, amb recursos del programa Viure al Poble Més de la Generalitat i la UE, així com del pla únic d'obres i serveis. El municipi només hi haurà de posar uns 40.000 euros. La previsió és que tot estigui en funcionament, com a molt tard, a finals de l'any que ve.

Vilademuls ja disposa d'una col·lecció d'eines del camp antigues, que serà la base del futur museu junt amb els materials que s'hi aportin més endavant. Les peces es guarden actualment en un espai de la parròquia, on s'accedeix només mitjançant visites concertades. “Es tractaria –resumeix l'alcaldessa, Dolors Rovirola (CiU)– de disposar d'un lloc en condicions, amb un discurs museogràfic, on també es facin activitats relacionats amb aquest patrimoni.” Així, en el projecte es preveu realitzar un audiovisual amb el testimoni de gent gran parlant de la vida a pagès, que es podrà visionar durant les visites. A més, es té la intenció que el nou equipament esdevingui la seu de diverses activitats relacionades amb el món rural, com per exemple exposicions temporals i xerrades.

El museu ocuparà el primer pis, mentre que els baixos s'adequaran com a agrobotiga de productors del mateix municipi. La manera com es gestionarà es concretarà els pròxims mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.