Societat

“No paraven de repetir-me que si no els donava tot el que tenia em tallarien el coll”

La víctima de l'assalt a un domicili de Santa Cristina d'Aro relata com els lladres l'han sorprès i obligat a lliurar-los tots els seus diners i joies

La dona, una holandesa de 86 anys, assegura que no havia patit mai un ensurt similar en els 20 anys que porta a Catalunya

Els dos homes que aquesta matinada han assaltat una casa de Santa Cristina d'Aro han sorprès dormintla propietària, una dona de 86 anys d'origen holandès, i l'han amenaçat en diverses ocasions. La víctima –que no ha volgut identificar-se ni fer declaracions a càmera–ha relatat com s'ha trobat de cop davant dels dos assaltants, que no paraven de repetir-li “que si no els donava tot el que tenia em tallarien el coll”.

La casa està protegida amb reixes però els lladres han rebentat un cadenat d'una de les tanques que protegeixen una porta lateral del menjador. La propietària assegura que no ha escoltat fins res fins que algú ha entrat a la seva habitació i ha encès la llum.“De cop m'he trobat davant meu dos homes que anaven amb la cara tapada i només els veia els ulls”, ha detallat.

Després l'han amenaçat amb un ganivet i li han exigit que els digués “on estava la caixa forta, que necessitaven els diners”. L'anciana ha recordat que els dos homes parlaven castellà però amb accent estranger.

Els lladres s'han endut tot el contingut de la caixa forta, “uns 400 euros en efectiu”, però no s'han donat per satisfets i han buidat tots els armaris i han continuat amenaçant la propietària. Aleshores la dona els ha obert una segona caixa forta on hi guardava les joies. “M'han deixat sense res, tenia diamants, perles, peces d'or blanc i rellotges Rolex, algunes joies eren antigues i records de família”, ha lamentat amb impotència. “No sé quin valor tenien, però és elevat segur”, ha apuntat.

Tot i les amenaces, els lladres no l'han agredit ni lligat perquè sempre ha col·laborat i no s'ha resistit en cap moment.

Regiren tota la casa

Després d'això, els homes han seguit regirant tota la casa durant mijta hora i buidant armaris a totes les estances. “No s'han endut res més però m'han deixat la casa feta un desastre”, ha denunciat propietària. “M'han tret fins i tot la medalla de teleassistència que porto penjada perquè no pogués avisar ningú”, ha continuat.

Els lladres també li han demanat que els obrís el garatge. “Els he donat el comandament i han baixat ells sols, jo m'he quedat al menjador esperant que tornessin. Encara no he comprovat si s'han endut res”, ha afegit.

Un cop van ser fora, ha pogut avisar la policia, que s'ha presentat ràpidament a casa seva. Els fets estan ara en mans dels Mossos d'Esquadra que han obert una investigació.

La propietària de la casa hi viu sola des de fa gairebé 20 anys en aquesta casa de la urbanització Les Teules de Santa Cristina d'Aro. S'hi va traslladar quan es va jubilar a Holanda i mai abans havia patit cap ensurt d'aquestes característiques.

La dona reconeix que té por i que no sap si es veurà capaç de continuar sola a la casa. “Si han vingut una vegada, poden tornar no?”, s'ha preguntat espantada. Per això, aquesta nit la seva infermera es quedarà a dormir amb ella. També es planteja posar una alarma per tal de sentir-se més segura. “En 20 anys que porto a Catalunya mai m'havia passat res així”, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.