Societat

Cotino i un regidor de Torrent van intentar comprar el silenci de les víctimes del metro

La formació Compromís de la localitat demana que comparega davant el ple Santiago Miquel per considerar que es tracta d'uns fets gravíssims que han de tindre una explicació

L'aleshores conseller d'Agricultura i actual president de les Corts i el regidor els van oferir llocs de treball públics

  • Concentració de l'Associació AVM3J a l'estació de Jesús. J. CUÉLLAR.
  • VÍDEO: Vídeo de denúncia de les víctimes del Metro.

Ara s'ha sabut que després de l'accident de metro del 3 de juliol de 2006 a València, el més greu de la història d'Europa, el conseller d'Agricultura en aquell moment i actual president de les Corts, Juan Cotino i el regidor del PP de Torrent Santiago Miquel, visitaren diverses cases de familiars de les víctimes per tal d'oferir-los llocs de treball públic barata el seu silenci i de la desactivació de la plataforma d'afectats i afectades.

Segons el que ha publicat la web documental interactiva 0responsables.com, l'actual regidor de Desenvolupament Econòmic i Social, Ocupació, Transport, Mobilitat i Participació de l'Ajuntament de Torrent, José Santiago Miquel, va facilitar informació personal dels familiars de les víctimes i va acompanyar físicament a Cotino en aquesta presumpta visita de dubtosa ètica política. Un dels membres de l'AVM3J conta en una entrevista del vídeo, amb detalls, com Cotino va estar present en el tanatori i li va donar una targeta i el seu número de telèfon mòbil i posteriorment, quatre o cinc dies després, Miquel i el mateix Cotino li van oferir un lloc de treball públic per al seu fill, que sabien que acabava de llicenciar-se en Administració i Direcció d'Empreses.

Segons ha tingut coneixement Compromís per Torrent, a hores d'ara, els periodistes que estan realitzant el documental interactiu sobre l'accident de metro, encara no han pogut posar-se en contacte amb el regidor, després de diverses telefonades a l'Ajuntament de Torrent i per altres vies.

El portaveu del grup municipal de Compromís per Torrent, Sento Beguer, ha qualificat aquests fets de “gravíssims i immorals” i ha exigit les més clares explicacions a Miquel. És per això que la formació, atenent la presumpta gravetat dels fets, demanarà per registre d'entrada la compareixença del regidor del PP, amb l'objectiu d'aclarir els fets denunciats davant els familiars de les Víctimes del Metro del 3 de Juliol, que a banda del patiment d'haver perdut els seus éssers volguts, es varen veure menyspreats per part del govern valencià, en aquell moment presidit per Francisco Camps, que en cap moment del seu mandat volgué rebre'ls.

Aquesta és la pràctica del PP

Pere Rossell

La vida actual està farcida d'eslògans i de frases fetes i si sempre que hi ha concentracions, congressos o reunions del partit que dóna suport a la majoria absoluta que el PP disposa al País Valencià, se sol treure alguna cançoneta repetitiva, ara més que mai hem de treure una de nova que diga “Aquesta és la pràctica habitual del PP valencià”.

Sempre topem amb la mateixa pedra i no es tracta de llegenda urbana quan hi ha gent que assegura conèixer com una de les ètnies més reconegudes en la ciutat més gran de l'Horta, es troba agreujada amb l'anterior alcaldessa i ara consellera, perquè passat un temps prudencial després de les eleccions, hi havia famílies que no havien rebut una gratificació pactada.

Se sap que per ocupar alguns dels llocs de treball d'empreses subcontractades per l'Ajuntament, s'ha d'acreditar proximitat al partit que ara (mal)governa la localitat. Resulta ben popular la frase aquella que hom repeteix: ”qui té padrins es bateja".

El PP valencià, era conscient d ela gravetat d'aquell accident d'ara fa set anys i no és d'estranyar que algun membre del Consell de Camps, el que tenia més predicament sobre aquesta comarca, intentara apaivagar ànims i guanyar silenci, davant el que es venia al damunt.

No debades, en no aconseguir massa fruit, és que van emprar altra via, la primera d eles quals va resultar ser el desballestament de les proves i la consecució de l'arxivament d el causa perquè li van encolomar les culpes al conductor del comboi. Aquests són els procedir habituals i les pràctiques comunes d'algunes persones que ho procuren tot per servir als seus interessos. Allò de l'interés general, no són més que paraules. Resulta més que evident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.