Gastronomia
Els premis Umami estrenen palmarès
Les receptes cuinades per Iolanda Bustos, Marc Calvo i Héctor Martínez van endur-se el primer premi del concurs gastronòmic
L'empresa dedicada al porc va convocar el concurs, juntament amb el Foodlab
Els primers premis Umami de gastronomia per a professionals convocats per Friselva i el Foodlab a Riudellots van estrenar ahir palmarès. L'objectiu del concurs era promoure els productes de la terra i les parts del porc que són menys agraïdes de vendre, i els cuiners finalistes van demostrar que es poden fer plats sofisticats i saborosos amb ploma, careta i garró, en la sessió final en directe, la setmana passada. En la categoria de ploma, el guanyador va ser Marc Calvo, de l'hotel Medes II, de l'Estartit, amb uns Canelons de ploma i Granny Smith amb esfèric de pèsol i bearnesa de xocolata. En la categoria de careta, la proposta del jove Héctor Martínez, que fa pràctiques actualment a El Celler de Can Roca, va ser la més valorada pel jurat. Va cuinar Ravioli farcit de careta confitada amb pèsols llàgrima del Maresme. Per acabar, en la proposta en què s'havia d'utilitzar garró, el premi se'l va endur Iolanda Bustos, del restaurant La Calèndula, de Girona, amb un Garró de porc sense feina amb flor de taronger, garrofes i cruixent d'espígol. El premi per a cada guanyador va ser 1.500 euros més un val de 8 hores de serveis al Foodlab.
En la seva deliberació, el jurat dels premis Umami ha valorat aspectes com ara la utilització de productes de proximitat, la innovació en el tractament dels productes, la presentació i la qualitat del plat final. Aquests aspectes serviran a Friselva per explicar la cuina catalana i l'ús dels seus productes en importants fires culinàries d'Àsia, en les quals l'empresa participarà en les pròximes setmanes i on promocionarà les receptes guanyadores.