Societat

Protesta de transportistes contra el veto de camions per la N-II

Reclamen la gratuïtat del peatge de l'AP-7 el mateix dia que entra en vigor la prohibició de vehicles de gran tonatge per la nacional entre Maçanet i la Jonquera

La mesura vol reduir la sinistralitat que arrossega la N-II i millorar-ne la fluïdesa

Una dotzena de transportistes s'han concentrat aquest divendres a primera del matí a l'àrea de servei de Maçanet de la Selva, al costat de la sortida de l'autopista, en protesta per la prohibició de la circulació de camions de gran tonatge per la N-II entre la Jonquera i Maçanet, que s'ha fet efectiva aquesta mitjanit.

La restricció els obliga a desplaçar-se per l'autopista AP7 i segona ha explicat el secretari general de la Federació Nacional d'Associacions de Transportistes (Fenadismer), Juan José Gil, la seva reclamació principal és obtenir la gratuïtat de l'autopista mentre duri la prohibició. Els transportistes han repartit fulls informatius i han penjat una pancarta amb la reivindicació: Els transportistes ja paguem masses impostos. Pas lliura per la N-II o peatge lliure per l'AP-7, no volem ni podem pagar més peatges.

Els camioners que condueixin tràilers de quatre o més eixos tenen prohibit passar per la N-II i han de passar per l'AP-7, on tenen bonificacions de peatge d'entre el 35% i el 50%. Aquests percentatges els assumeixen Abertis, la Generalitat i l'Estat. Els qui incompleixin la mesura s'enfrontaran a 500 euros de multa. Només es permet el pas de camions per l'N-II en casos específics i a la travessera de Bàscara està completament prohibit.

Les restriccions s'estenen als 81 quilòmetres d'N-II que hi ha entre Maçanet de la Selva i la Jonquera amb l'objectiu de reduir la sinistralitat que arrossega la nacional i millorar-ne la fluïdesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.