Societat

societat

Olot fa paquets turístics i els ven a través d'Halcon Viajes

N'ha creat un per a alumnes de primària i un amb dos variants per a la gent gran

Pretén atraure més gent i sobretot deixar de ser un destí només de tardor

Olot té molts atractius culturals, paisatgístics, gastronòmics i de molts altres tipus, però no els acaba de saber vendre. A això s'afegeix el fet que a la capital garrotxina li cal desestacionalitzar l'oferta turística, tradicionalment molt centrada a la tardor. Per això, ara, l'Ajuntament ha creat un parell de paquets turístics i ha arribat a un acord amb la potent agència Halcón Viajes per comercialitzar-los a les 150 oficines que l'empresa té a l'Estat espanyol. A part de Catalunya, en té al País Valencià i a Múrcia. A les comarques gironines, en té 11.

El primer dels paquets està orientat als grups escolars de primària. Es tracta d'una excursió d'un sol dia i inclou una visita al Museu dels Sants d'Olot –en què es mostra en viu tot el procés de fabricació d'aquestes peces–, la pujada amb trenet turístic a dalt del volcà Montsacopa (al centre de la ciutat), la vista al parc Nou (el principal pulmó verd de l'espai urbanitzat) i, finalment, una visita a la cooperativa La Fageda. El preu és de 19 euros i no inclou el dinar.

El segon paquet està pensat per a gent de la tercera edat. Inclou dues propostes. La primera està formada per una visita al Museu dels Volcans –en comptes del Museu dels Sants–, la visita al Montsacopa, una passejada amb trenet turístic i, en aquest cas, el dinar. L'altra opció ofereix un viatge amb trenet, la visita al Museu dels Sants i dinar. El preu és de 33 euros.

Més públic

El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha afirmat que, amb aquests paquets, esperen arribar a un públic que fins ara els ha costat atraure. A part, hi ha afegit que, tot i que es tracta d'una oferta de visita per un dia, esperen que les estades s'allarguin. Finalment, Vayreda ha remarcat que tot plegat els ha d'ajudar de consolidar l'aposta pel turisme familiar que ha fet l'Ajuntament de la capital garrotxina.

LA XIFRA

2
paquets
turístics són els que ha ideat l'Ajuntament d'Olot a través de l'Institut Municipal de Promoció de la Ciutat.

LA FRASE

Amb aquests paquets, volem atraure més gent i desestacionalitzar l'oferta turística
Estanis Vayreda
regidor de promoció de la ciutat

A Ribes de Freser esperen els visitants a l'entrada

L'Ajuntament de Ribes de Freser completarà amb una nova oficina de turisme l'àrea de recepció de visitants de la vall i aparcament, situada a l'entrada mateix del poble, a tocar de la via del tren cremallera. L'actual oficina és a la planta baixa de l'ajuntament. Les obres s'han adjudicat a l'empres VORACYS per 66.865 euros. La nova oficina entrarà en servei a principi de la temporada d'estiu. La nova situació permetrà acollir els visitants més còmodament, el que facilitarà que la gent es desplaci a peu al centre del poble, evitant problemes de circulació interna. També serà més fàcil de localitzar, perquè es veurà i se senyalitzarà des de l'eix Pirinenc al seu pas per la zona. Aquesta nova oficina de turisme continuarà donant informació de tota la vall de Ribes i tindrà el doble de metres que l'actual.  Mantindrà també les mateixes estructures de comunicació, com ara la pantalla tàctil d'informació. Cal recordar que s'ha constituït fa poc el Consorci de Turisme de la Vall de Ribes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.