Societat

L'espera es duplica en l'Hospital General d'Alacant l'últim any

CCOO atribueix la demora a la retallada de 20 milions d'euros del pla de xoc

En especialitats, com ara traumatologia i oftalmologia, els pacients esperen durant un any una intervenció

La secció sindical de CCOO en l'Hospital General Universitari d'Alacant ha denunciat que el temps de les llista d'espera s'ha duplicat l'últim any. Segons ha informat el sindicat, en 2012 hi havia una demora mitjana de 47 dies, que afectava 373 pacients, mentre que en 2013 la demora ha crescut fins als 98 dies, i afecta ja 2.607 persones; és a dir, que s'ha incrementat un 7%.

Aquestes xifres, impliquen a més, que, en la pràctica, 620 pacients haurien d'esperar més de 180 dies per a ser intervinguts, sobretot en algunes especialitats, com ara traumatologia i oftalmologia.

El sindicat atribueix l'increment del temps d'espera a la retallada de 20 milions d'euros del pla de xoc, pel qual es derivaven pacients als hospitals privats. Per això, exigeix que els diners es revertisquen a la xarxa pública sanitària, de manera que els quiròfans propis dels hospitals públics puguen funcionar al cent per cent, tan al matí com a la vesprada.

“No és ètic pretendre estalviar diners a costa de la salut dels ciutadans. Si augmenten tan desproporcionadament les llistes d'espera, els principals afectats seran els pacients, a qui se'ls podria ocasionar greus danys”, han subratllat des de CCOO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.