GASTRONOMIA
A Besalú organitzen una trobada sobre cervesa i formatge
Només hi haurà elaboradors que alhora comercialitzen el seu producte
Amb el nom de Degusta Besalú tindrà lloc el cap de setmana del 18 i el 19 de maig una trobada d'elaboradors –i alhora distribuïdors– de formatge i cervesa catalans. Ja hi ha confirmada la participació de cinc formatgers i deu cervesers. “Es tracta de petits productors que fan cervesa o formatge de qualitat i que no treballen en les xarxes de distribució habituals”, explica el coordinador de Degusta Besalú, el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós.
Els quinze participants tindran una parada a la plaça de la Llibertat, a partir de les cinc de la tarda del dissabte i fins a la nit del diumenge. A més de comprar-hi, en aquest petit mercat es podran fer degustacions. Prèviament, divendres a les nou del vespre, a la sala gòtica de la Cúria Reial, tindrà lloc una taula rodona en què està previst que intervinguin els vicepresidents dels gremis de formatgers i cervesers i l'empresari Manel Pérez. La intenció dels organitzadors és que la trobada es pugui anar repetint, però dedicant-la cada any a uns productes diferents.
Coincidint amb Degusta Besalú se celebrarà en aquest municipi un Instagram Your City (una trobada i concurs d'usuaris d'Instagram) coorganitzada amb el Patronat Girona Costa Brava.