Societat

El temporal condiciona la fi de festes a Banyeres

Un any més, la pluja s'ha convertit en convidada que, en aquesta ocasió, no ha estat ben rebuda en la fi de festa després d'impossibilitar el normal desenvolupament dels actes previstos per al 25 d'abril al complir-se al detall les previsions meteorològiques que anunciaven un empitjorament

La precipitació feia acte de presència a partir de la mitjanit del darrer dia de festes i va persistir al llarg del dia sense que es poguera realitzar l'habitual concentració de capitans, festers i bandes de música de bon matí en la rodalia d'El Morer per tal de començar aquesta jornada entranyable de la festa local de Moros i Cristians, circumstància que va motivar una reunió dels membres de la Comissió de Festes de St. Jordi que van acordar que la celebració de la missa en Homenatge als avantpassats, que de normal se celebra al recinte del cementeri municipal, la proclamació dels nous capitans i el conegut acte del “Despojo” tindrien lloc a l'església parroquial de Sta. Maria a partir de les 11.30 hores, restant a l'espera del que poguera determinar la climatologia al llarg de la vesprada amb la finalitat d'efectuar la “ballà” de bandereres i el posterior trasllat dels santjordiets.

Al remat, la persistència de les condicions negatives de l'oratge feia que les festes de 2013 finalitzaren de forma un tant freda i desangelada, deixant com a improvisat balanç la completa celebració dels actes dels tres primers dies de festa amb l'aconseguiment del primer premi del concurs d'interpretació Godofredo Garrigues per part de la banda de música de Pobla del Duc, el primer lloc dels Pirates en el concurs de Caps i esquadres de la diana del dia de St. Jordi i la proclamació de sols dues noves capitanies —Maseros i Moros Nous— per a l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.