Societat

El Tempir, guardonat per la Universitat de Barcelona amb el premi Carme Serrallonga

El guardó premia la fidelitat lingüística i l'esforç aconseguit per mantenir la flama de la llengua viva

El Tempir ha estat guardonat per la Universitat de Barcelona amb el premi Carme Serrallonga a la Qualitat Lingüística.

Aquest guardó distingeix aquelles institucions, associacions o empreses, que es caracteritzen per normalitzar la llengua catalana i alhora contribuïsquen a dinamitzar-ne la qualitat i creativitat lingüístiques.

Josep Enric Escribano, president d'El Tempir, va recollir el premi i va destacar que “era un orgull rebre'l tot just quan la nostra entitat fa 20 anys en la 20a edició del premi”. A més a més, hi va destacar que “era un reconeixement a la tasca que El Tempir ha desenvolupat aquests darrers anys a favor de la promoció i l'ús social del valencià” per afegir-hi tot seguit que aquest premi volia fer-ho extensiu “a tots els col·lectius i les persones que treballaven des de l'anonimat o sense el suport de l'administració o dels mitjans de comunicació pel valencià al sud del país”.

L'acte de lliurament va anar acompanyat d'un debat previ sobre què entendre com qualitat lingüística amb la participació de la directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, la periodista i professora de la UB Marta Lasala i Vicent Partal, el director de VilaWeb. El debat va ser moderat pel professor Emili Boix.

També durant l'acte es va premiar l'alumne Jordi Sepulcre Mateu, estudiant de primer de Filologia Catalana a la Universitat d'Alacant, pel treball realitzat sobre la trajectòria d'El Tempir.

Aquest premi duu el nom de Carme Serrallonga (1909-1997) en homenatge a l'actitud de resistència que mantingué durant el franquisme i, per tant, ser capdavantera a retornar la llengua a la docència i a defensar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.