Societat

societat

Vallter fa pujar el còmput d'esquiadors al grup de FGC

Les cinc estacions que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat sumen més de mig milió de practicants d'aquest esport

L'increment respecte a la temporada passada és del 18 per cent

Un total de 38.000 esquiadors han passat per Vallter 2000 (Setcases) durant la temporada d'esquí 2012/13, tancada fa poc. És la primera temporada en què la gestió ha depès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), després que es fes efectiva la compra d'accions fins a obtenir la majoria del capital social de l'empresa gestora. Això no obstant, Vallter ha registrat menys esquiadors que en la temporada passada. En total, van ser 59.782, tot i que cal dir que va ser la primera a obrir pistes després de la important nevada que hi va haver el novembre del 2011. També va rebre 23.913 visitants. En total, ja havia baixat un 2,4% respecte a la temporada anterior. Ferrocarrils hi ha fet un manteniment mínim i, per a les pròximes temporades, hi anirà aplicant un programa de millores. Vallter ha estat de les primeres estacions a tancar, cosa que ha aixecat les queixes de l'Ajuntament de Setcases, que a través de l'alcalde, Carlos Fernández, ha demanat igualtat de tractes amb la resta d'estacions de la Generalitat, és a dir, que no es tanquin les instal·lacions mentre hi hagi bones condicions de neu.

Vall de Núria, també gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat, ha registrat 38.000 esquiadors aquesta temporada i la Molina, 285.000, una xifra que la situa al capdavant i amb molta diferència de totes les estacions d'esquí alpí que són de la Generalitat.

Les altres dues, Espot i Port Ainé, han tingut 55.000 i 85.000 esquiadors, respectivament. En total, doncs, les estacions gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat han tancat pistes havent rebut 501.000 esquiadors, una xifra que representa un increment del 18% amb relació a la de la temporada passada; cal tenir en compte que llavors no es comptabilitzaven els esquiadors de Vallter.

Sigui com sigui, les cinc estacions han resistit la baixada general del nombre d'esquiadors per la crisi econòmica i per l'escassetat de neu d'algunes de les últimes temporades. En aquest aspecte, però, les condicions meteorològiques d'aquesta última han estat favorables en general per a la pràctica de l'esquí i el surf de neu, ja que han generat gruixos importants. Això ha permès mantenir les estacions a ple rendiment amb pràcticament el cent per cent dels dominis esquiables oberts i allargar la temporada fins ben entrat el mes d'abril.

També hi han contribuït el programa d'activitats que tenien preparat les cinc estacions de Ferrocarrils de la Generalitat i iniciatives comercials com ara els forfets de temporada Atotaneu 6.0 i Atotaneu 5.0, que permetien esquiar a totes les pistes de les cinc estacions del grup amb un mateix preu i que oferien més de 150 avantatges en forma de descomptes i promocions en allotjaments, cinemes, entrades a museus –com per exemple el del Barça– i al Zoo de Barcelona, entre molts altres beneficis.

Masella, l'altra estació gironina, però que no és pública, ha registrat 380.000 esquiadors.

LA XIFRA

501.000
esquiadors
s'han registrat en total a les estacions de Vallter 2000, Vall de Núria, la Molina, Port Ainé i Espot

LA XIFRA

18
per cent és l'increment
registrat en el còmput global d'esquiadors respecte al total de la temporada passada

Una gran oferta els mesos de primavera i estiu

Les estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han acabat la temporada d'hivern però mantenen l'activitat durant la primavera i l'estiu. En concret, les cinc estacions del grup ofereixen un ampli programa d'activitats de turisme de muntanya i d'aventura, i tothom qui vulgui podrà obtenir un carnet gratuït, l'Atotestiu 2013, amb el qual es poden practicar algunes d'aquestes activitats gratuïtament. Segons han explicat fonts de Ferrocarrils de la Generalitat, quan una persona hagi practicat quatre activitats a les diferents estacions del grup, tindrà dret a fer-ne una altra de manera gratuïta a la Molina, Vall de Núria, Port Ainé, Vallter 2000 o també a Montserrat, on FGC gestiona el cremallera. Els que sumin les quatre activitats podran escollir entre un viatge en telecabina a la Molina, una entrada al parc lúdic de la Vall de Núria, una entrada al parc lúdic de Port Ainé, un viatge en telecadira o tubbing a Vallter 2000 o un viatge fins a Montserrat amb el cremallera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona