Societat

Es fa una proposta nova per a les festes de Moros i Cristians de Banyeres

La filà de Contrabandistes ha estat la proponent perquè es modifique el calendari d'ací a l'any 2021

La celebració de les festes de Moros i Cristians d'enguany, de dilluns a dijous en els seus dies tradicionals del 22 al 25 d'abril, amb els possibles inconvenients que esta circumstància haja pogut ocasionar en col·lectius com estudiants, banyerins residents fora de la localitat o a les mateixes activitats industrial, comercial i restauració, tal vegada haja motivat que aquesta anualitat haja estat un tant «gelada» quant a l'ambient bulliciós i d'assistència de públic als diferents actes.

Així les coses, i tenint en compte que l'any vinent de 2014 les festes recauran en els dies immediats posteriors a la celebració de la Setmana Santa, la qual cosa significaria quasi una setmana i mitja d'inactivitat laboral, és per això que la filà de Contrabandistes ha llançat una proposta de calendari de celebració de les festes patronals fins l'any 2021 tenint en compte com es presenta la Setmana Santa al calendari que aplega a condicionar la celebració tradicional de les festes de forma efectiva.

Els Contrabandistes han tingut en compte aspectes com que les festes s'allunyen el menys possible del calendari tradicional, que dels 4 dies festius, dos se celebren sempre en dissabte o diumenge, que no caldria destacar en excés els dies de l'Entrada i el de St. Jordi en detriment dels altres dos, o que l'avanç o l'endarreriment de les festes s'hauria de realitzar tenint en compte com recau al calendari el Diumenge de Glòria.

Tenint en compte aquestos factors, el calendari proposat indica que les festes de 2014 se celebrarien el 26,27,28 i 29 d'abril, de dissabte a dimarts.

Per al 2015, les festes hi recaurien del 23 al 26 d'abril, de dijous a diumenge. Al 2018, des del 21 al 14 d'abril, és a dir, de dissabte a dimarts al permetre-ho la celebració del Diumenge de Glòria.

En 2019, del 27 al 30 d'abril ja que el Diumenge de Glòria se celebrarà el 21 d'abril, o que en 2020 les festes siguen del 23 al 26 d'abril, de dijous a diumenge. En els anys 2016, 2017 i 2021, les festes se celebrarien en el seu calendari tradicional del 22 al 25 d'abril.

Segons han comentat membres de la junta directiva dels Contrabandistes, «aquesta és una proposta racional per a que les festes puguen celebrar-se amb l'esplendor i l'ambient més multitudinari possible i per a que tot fill/a de Banyeres puga gaudir d'elles». Així i tot, i en darrera instància, la decisió està en mans de l'Ajuntament al ser esta la institució que les organitza a través de la Comissió de Festes. La proposta també podria ser sotmesa a referèndum per a que la població prenguera, finalment, la decisió més encertada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.