Societat

Milers de manifestants entonen a Alacant el ‘Diguem no' de Raimon contra la llei Wert

Els organitzadors xifren la participació en 22.000 persones i la policia la rebaixa a 5.500

La jornada de vaga contra la Llei de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) ha finalitzat amb una massiva manifestació que ha recorregut els carrers d'Alacant omplint les avingudes de l'Estació i Maissonave alhora per finalitzar a la plaça de la Muntanyeta. Segons els organitzadors 22.000 persones hi han participat, mentre que la policia espanyola ha rebaixat la xifra a 5.500.

Durant tot el trajecte s'han pogut sentir les consignes contra el ministre Wert i la llei que impulsa el govern espanyol de persones que han arribat a la capital alacantina de totes les comarques veïnes com es podia comprovar per les pancartes.

La protesta, que ha transcorregut sense cap incident, ha finalitzat a la plaça de la Muntanyeta on tres estudiants han llegit el manifest. “Hem vingut ací per deixar patent la nostra rotunda oposició a la intenció del govern d'Espanya i el ministre Wert de promulgar la mal anomenada Llei de Millora de la Qualitat Educativa”, han expressat.

El manifest denuncia que “no és possible que s'anomene qualitat l'augment d'alumnes per aula, a la reducció de desdoblaments i l'eliminació d'un gran nombre de grups i de professorat” i demana un pacte social per l'educació que “partisca d'una anàlisi seriosa i assossegada amb la comunitat educativa”. Segons el text, la nova legislació, “segrega els alumnes per sexes i separa els centres educatius en funció d'una mal entesa excel·lència educativa”. El document ha acusat el ministre de voler “controlar ideològicament i políticament els centres educatius i de potenciar la religió a l'escola”.

La lectura del manifest ha finalitzat parafrasejant Raimon amb un contundent “Diguem no a la llei Wert, no a les retallades, no a l'acomiadament del professorat, per una educació pública, laica, de qualitat i en valencià”.

En la manifestació han participat representants de totes les centrals sindicals i també dels principals partits d'esquerres com el Partit Socialista, Esquerra Unida, Compromís o Esquerra Republicana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.