Societat

Societat

Àpats per a gent gran amb pocs recursos

La residència de la gent gran de Campdevànol posarà plat a taula a les persones grans amb dificultats econòmiques per assegurar que s'alimentin bé

Hi tindran accés els veïns de Campdevànol i de Gombrèn

Una societat avançada protegeix els més febles. Al Ripollès ho tenen molt clar i, per això, la residència assistida i centre de dia comarcals de Campdevànol, que gestiona el Grup VL-Fundació Vella Terra, assegurarà a partir d'ara els àpats a la gent gran del municipi i també als veïns de Gombrèn amb escassos recursos econòmics o amb dificultats socials greus. Aquesta iniciativa, batejada com a Compartim taula, assegurarà fins a quatre àpats diaris a aquest col·lectiu de persones.

La Fundació Vella Terra està adscrita a l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), que ha signat un conveni amb el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques. Amb la iniciativa Compartim taula, la fundació pretén donar cobertura a les necessitats alimentàries bàsiques de les persones grans més vulnerables.

Al Ripollès, el projecte té el suport del Consorci de Benestar Social de la comarca i els ajuntaments de Campdevànol i Gombrèn. Aquesta iniciativa, no obstant això, pretén anar més enllà de donar o d'assegurar un servei bàsic a un col·lectiu vulnerable. També persegueix oferir al costat del plat a taula un espai d'acollida per a aquestes persones, la majoria de les quals se senten soles i volen crear vincles afectius amb altres. La comarca del Ripollès, doncs, fa un pas endavant en l'atenció als col·lectius de persones més vulnerables. És a dir, protegeix els més febles, tal com pertoca a societats avançades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.