maresme
Sant Pol fa filla predilecta la cuinera Carme Ruscalleda
Li atorga la distinció pel seu treball com a ambaixadora a l'exterior del municipi i per la defensa de la cuina i dels productes tradicionals
Ruscalleda fa bandera del seu arrelament al poble
Sant Pol va oficialitzar ahir en un acte institucional la decisió pressa per ple l'octubre del 2012 de concedir el títol de filla predilecta de la vila a la coneguda cuinera Carme Ruscalleda. Es tracta de la primera distinció d'aquest tipus que fa el municipi i que ahir es va escenificar amb una sala cultural Josep Maria Ainaud de Lasarte que va quedar petita. L'acte, on es va combinar la part més protocol·lària amb una de més distesa, va comptar amb la presència de l'ànima del restaurant Sant Pau acompanyada de familiars i amics. Ruscalleda, amb la proximitat i l'entusiasme que la caracteritzen, va fer un breu repàs de la seva experiència al capdavant d'un espai gastronòmic que li ha donat fama mundial. Durant el seu discurs hi van aparèixer records d'infantesa i de joventut i en tots ells, Sant Pol de Mar i els seus veïns tenien un lloc destacat. “El teu poble et dona caràcter i el meu és creatiu, amb gent que se saluda quan es troba pel carrer i amb receptes que enamoren”, va resumir i va afegir “és molt fàcil estimar-lo”. De la seva banda, l'alcaldessa Montserrat Garrido (CiU) va fer entrega tant del diploma acreditatiu del nomenament com d'un escut de solapa obra de l'orfebre local Mercè Passols. Garrido va qualificar Ruscalleda de “professional serena, organitzada i enèrgica que ha sabut combinar la bellesa estètica dels plats amb el gaudi més absolut del paladar”. L'acte ha estat amenitzat amb dues interpretacions del clarinetista Oriol Romaní. La segona de les peces, amb el títol Terra, mar i núvols va voler combinar, tal i com va dir el músic, la passió de la cuinera pels productes gastronòmics més propers i autòctons amb la seva capacitat de crear nous plats.