Societat

Els col·lectius LGTB demanen protecció al Síndic davant l'assetjament a gais a les escoles

Denuncien que prop de 90 joves menors de 25 anys van patir discriminació a centres educatius del País Valencià durant l'any 2012

La Universitat d'Alacant hissa la bandera de l'Arc Iris amb motiu del Dia Mundial contra la Homofòbia

El col·lectiu Diversitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals d'Alacant s'ha reunit aquest divendres amb el Síndic de Greuges, José Cholbi, per a demanar-li un “recurs d'empara del col·lectiu infantil i juvenil als centres escolars del País Valencià que són víctimes de discriminació per la seua orientació o identitat sexual”, segons ha explicat el secretari de l'entitat, Juan David Santiago.

Les dades del col·lectiu LGTB assenyalen que “durant l'any 2012 prop de 90 joves menors de 25 anys van ser objecte d'assetjament a centres educatius del País Valencià per la seua orientació o identitat sexual”, unes dades que han extrapolat d'un informe elaborat per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuales i Bisexuales (FELGTB).

L'informe a més manifesta que “fins a un 43 per cent de les víctimes d'assetjament escolar homòfob va planejar suïcidar-se i que un 17 per cent ho va intentar”, xifres que en opinió de Juan David són “intolerables i parlen d'un drama humà que posa en qüestió seriosament la protecció dels drets dels menors”, a més, Santiago a assenyalat que aquestes situacions “es produeixen generalment davant el silenci i la inacció dels centres educatius” i ha explicat que, segons l'informe, “el 82 per cent dels joves afectats no va demanar ajuda ni a la seua família ni als seus educadors”.

Juan David Santiago també ha explicat que cada dia són més els centres escolars que demanen tractar la diversitat sexual a les aules.

Aquesta iniciativa es produeix precisament el Dia Mundial contra la Homofòbia, que commemora que ara fa 27 anys que la Organització Mundial de la Salut (OMS) va deixar de considerar la homosexualitat com a una malaltia, encara que des dels col·lectius LGTGB lamenten que la transsexualitat encara siga considerada com a un trastorn mental en molts casos.

El secretari de l'associació Diversitat també s'ha pronunciat sobre l'aprovació de la LOMCE , que ha qualificat de “retrocés i una involució en els avanços aconseguits en matèria educativa”.

Universitat d'Alacant

D.B.

El Dia Mundial contra la Homofòbia s'ha fet notar de manera especial a la Universitat d'Alacant on aquest divendres ha onejat la bandera de l'Arc Iris -que representa els col·lectius LGTB- a la plaça d'Europa, al costat de la resta de banderes dels estat membres de la Unió Europea.

El secretari del col·lectiu Diversitat, Juan David Santiago ha explicat a El Punt Avui que “valorem molt positivament aquesta iniciativa de la universitat i del rector que es va comprometre en persona ara fa un anys a fer-ho” i ha afegit, “això serveix per a donar visibilitat a una problemàtica sovint amagada i que cal que tots tinguem molt present”.

Per la seua banda, el rector de la institució, Manuel Palomar, també en declaracions a aquest diari ha explicat que “la Universitat d'Alacant té un ferm compromís amb la igualtat i la tolerància, la practiquem cada dia i treballem per a fer-la efectiva, el fet que avui haja onejat la bandera de l'Arc Iris simplement és un xicotet gest que serveix per a refer-mar aquest compromís i ho hem fet precisament en el Dia Mundial contra la Homofòbia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern diu que tindrà el certificat de ciberseguretat el 2025 i lamenta l’informe de la Sindicatura

MATARÓ
religió

“En 1.000 anys es cometen errors, però tot ajuda a créixer si es reconeix”

barcelona
Palamós

Prohibeixen el bany a la platja Gran per la presència d’un peix agulla imperial

Palamós

Manlleu canvia la caserna de la Guàrdia Civil per habitatge públic

MANLLEU
espai

La missió Polaris s’enlaira per aconseguir la primera caminada espacial privada

barcelona

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

Viladecans

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres