Societat

Aigües tranquil·les

La badia dels Alfacs, al delta de l'Ebre, ofereix rutes en embarcacions turístiques i visites a les muscleres

Tripular una embarcació pels Alfacs no comporta cap dificultat
Un pescador artesanal ensenya als turistes a pescar amb les mans

Navegar, assaborir els productes del mar o, fins i tot, pescar directament amb les mans. Són tres de les activitats turístiques més atractives que poden realitzar-se a la badia dels Alfacs, al delta de l'Ebre, un espai on el mar té molt poca profunditat i l'aigua és tranquil·la. El visitant pot gaudir dels tres productes de forma conjunta i passar-se tot el dia a la badia (i si es fa amb un grup, a un preu especial) o pot contractar-los per separat. En tots els casos la ruta comença al moll de creuers turístics de Sant Carles de la Ràpita, on hi ha diverses empreses que lloguen embarcacions per a les quals no és necessari disposar de cap titulació. Realment no comporta cap dificultat tripular una embarcació per la badia dels Alfacs, més enllà d'anar amb molt de compte de no embarrancar-se, perquè hi ha punts en què literalment hi ha dos pams d'aigua. Val la pena acostar-se a la torre de Sant Joan, construïda al segle XVI i actualment en runes i desús, però que va servir per defensar el port dels Alfacs. Les muscleres i l'espai natural de la punta de la Banya són altres atractius de la badia. Precisament a la vora de la punta de la Banya és on un pescador artesanal ensenya als turistes a pescar a la paupa, o sigui només amb les mans i la vista.

Com s'hi arriba?
En cotxe.
Des de l'autopista AP-7 cal sortir a Amposta (41), on seguirem el trajecte per la carretera N-340, continuarem per l'antiga N-340 que ens conduirà fins al centre de Sant Carles de la Ràpita. Tot seguit ens dirigirem cap al moll de creuers turístics (situat al costat del port pesquer).
En embarcació.
Diverses empreses lloguen embarcacions turístiques per fer la ruta per la badia, no és necessari disposar de titulació, però si es vol també es pot anar amb tripulació.

El gust del mar de l'Ebre

A la badia dels Alfacs es produeixen uns 2 milions de quilos de musclos cada any. El visitant té la possibilitat de visitar una de les muscleres, on l'aqüicultor explica el procés de producció i després els ofereix assaborir musclos i ostres (tot i que aquestes es fan majoritàriament al Fangar).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.