Societat

La Lírica de Silla ofereix un concert solidari

Els músics de l'Agrupació Musical es bolquen en un concert per recaptar fons i ajudar a la xicoteta Laura a continuar somniant cada nit

La Lírica ha volgut sumar-se a la iniciativa solidària de tants veïns i veïnes del nostre poble per a ajudar a Laura a realitzar el seu somni. Laura, amb tan sols cinc mesos, pateix una malaltia anomenada Atròfia Muscular Espinal (AME), i els metges li donen una esperança de vida de 24 mesos.

La família de Laura somnia que la ciència i les estadístiques s'equivoquen, i el poble comparteix eixe somni amb esperança i molta força. Per això, el concert del passat dissabte, a càrrec de la Jove Orquestra Simfònica, acompanyada per la Coral Polifònica, ha comptat amb la resposta i el gest solidari de socis, amics i veïns que han volgut contribuir amb l'aportació de la seua entrada i molts altres que ho han fet adquirint la fila zero.

L'emotiu concert va comptar amb la presència de la xicoteta Laura i dels seus pares, Lara i Pedro, acompanyats de tota la família. La sala d'audicions es va omplir de gom a gom en resposta a la convocatòria que s'havia fet a través de les xarxes socials, el boca a boca i els centenars de cartells anunciant el concert repartits arreu de la població.

Emotives van ser les paraules de la conductora de l'acte, Mary Álvarez, quan dirigint-se al públic agraïa l'assistència al concert que amb tanta estima havien preparat “de la millor manera que sabem, oferint-los música, interpretant música, perquè quan ho fem estem donant el millor de nosaltres, perquè la música és l'art més directe, entra per l'oïda i va directe al cor, i perquè aquest llenguatge universal de la humanitat, ara també, ha de continuar movent i fent vibrar les esperances, les emocions, les sensacions i els sentiments.”

La primera part del concert va aconseguir que a la xicoteta Laura la vencera la son en arribar-li les primeres notes dels violins interpretant el primer moviment excelsament suau de la Suite per a Orquestra Nº 3 en Re M, de Johann Sebastian Bach. Sols els aplaudiments en acabar el cinquè moviment que posava fi a la primera part del concert van fer que obrira els seus ullets, amb un lleu i dolç somriure dibuixat en el seu rostre.

La part segona part estava dedicada integrament a Verdi, en commemoració del 200 aniversari del seu naixement, amb una selecció de fragments de les millors i més conegudes òperes: el cor de zíngars, de Il Trobatore, el Preludi i el Brindis, de La Traviata, la Gran Marxa d'Aida, i el cor d'esclaus hebreus, de Nabucco.

En definitiva, un gran concert per a una bona causa, i un treball excepcional dels nostres músics dirigits magistralment pel seu mestre director, Francisco Valero-Terribas, que van alçar el públic en una ovació interrompuda sols per les paraules de cloenda que, novament, tornaren a emocionar la sala, “els desitgem tot el millor, i a Laura, un beset molt dolcet, molts besets, de cadascun dels companys i companyes que aquesta nit estan ací dalt i que han ofert el millor d'ells.

Que un somriure i una paraula generosa ens il·luminen a tots plegats i ens faça bategar el cor per a continuar somniant ben alt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

La Paeria completa la renaturalització de l’entorn de la Seu Vella

Lleida

Girona licita el sistema de guiatge dels aparcaments d’Emili Grahit i de la plaça de Miquel de Palol

girona

Acord per la continuïtat de la concessió de l’activitat de l’estació de la Vall de Núria

QUERALBS

SOS Costa Brava lamenta que no s'actuï contra els ‘delinqüents nàutics’

palafrugell
Societat

Mala maror a la DO Terra Alta

Gandesa
LLORET DE MAR

L'Ajuntament renova 90 papereres i 330 bancs al centre del municipi

LLORET DE MAR

La veterinària inhabilitada de Vidreres acusada d’intrusisme, en llibertat

VIDRERES
EL PORT DE LA SELVA

El servei d'aigua potable es recuperarà progressivament les properes hores

EL PORT DE LA SELVA
medi ambient

Una fuita en l’emissari de la depuradora del Maresme obliga a prohibir el bany entre el Masnou i Premià

El Masnou