Societat

Creativitat

La Festa de les Idees

Les ciutats que somien els nens

Uns 850 alumnes van imaginar uns municipis sense pobres, amb parcs d'atraccions i fires gratuïtes, platges al centre o on tothom fos feliç

Els infants van fer d'inventors per buscar solucions a problemes diaris

Una ciutat on tothom fos feliç. Que la gent rica compartís els diners amb els pobres. Més parcs naturals. Parcs aquàtics i piscines gratuïtes. O una platja al centre. Aquests són només alguns dels somnis dels més de 850 alumnes d'escoles de Girona, Salt i Aiguaviva que van participar ahir en la Festa de les Idees. Una iniciativa organitzada per la Fundació Privada per a la Creativació i la Fundació Príncep de Girona que es va dur a terme al pavelló de Fontajau i que va servir perquè els alumnes de tercer i quart acabessin el treball de creativitat que han fet durant el curs. El director general de la Fundació per a la Creativació, Miquel Àngel Oliva, va explicar que “els nens i nenes s'han convertit en inventors; per això, com tot inventor, primer han somiat com els agradaria que fos la seva ciutat, després han analitzat un problema de la població i han proposat una màquina que arregli els problemes, han identificat un lloc a millorar de la ciutat i han pensat com es pot ajudar les persones més desafavorides”. Tot plegat va servir perquè els alumnes generessin unes 4.800 idees que finalment es van enlairar amb un llançament de globus massiu.

Totes les propostes de millora fetes pels alumnes es faran arribar finalment als alcaldes dels municipis perquè les tinguin en compte en el moment de desenvolupar les polítiques de ciutat. L'activitat té per objectiu fomentar la creativitat des de ben petits i aprofundir en un dels objectius que es planteja el Fòrum Impulsa, que és que la innovació i l'emprenedoria tinguin un paper central al llarg de tota la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.