Societat

La vida social

Les cireres, a punt per a la fira de Llers

Ahir es va celebrar la 19a edició de la mostra

Un total de 820 persones van participar en l'àpat popular que es va fer al pavelló

A pesar de la inestabilitat meteorològica dels darrers dies, la 19a Fira de la Cirera de Llers es va celebrar ahir tal com estava previst i amb una important assistència de visitants. Les intenses pluges han afectat la collita, però els productors de cireres de Llers no es rendeixen fàcilment i ahir al matí encara en collien per poder-ne vendre al públic que havia anat a la fira expressament per comprar-ne. “És veritat que, a causa dels ruixats, una part de la collita es va fer malbé. Però ara n'hi ha. Potser està una mica més amarada que altres anys i això fa que no sigui tan dolça. De tota manera, no hem de perdre de vista que és un producte autòcton, acabat de collir i, per tant, fresquíssim!” Així es va expressar ahir el president de l'Associació d'Amics de Llers, Cultura i Esbarjo, Joan Sagué, que no parava de traginar caixes de cireres amunt i avall. De les furgonetes a la parada. N'hi havia de dues mides: la més petita, que contenia dos quilos i mig de l'apreciada fruita i que es veia a 10 euros, i la més grossa, amb cinc quilos, a 20 euros. I pràcticament ningú no marxava sense endur-se'n alguna. “Aquest any, justament perquè el temps n'ha retardat la maduració, tindrem cireres fins a finals de juny”, va pronosticar Sagué.

De les diferents activitats programades amb motiu de la fira de la cirera, el dinar popular va repetir l'èxit de les edicions anteriors. El pavelló estava preparat per rebre un total de 820 comensals. El president de l'associació Amics de Llers va agrair la participació de tots els veïns de la població per fer possible, un altre any, que la celebració de la fira tornés a ser un èxit.

El programa del matí, que incloïa una marxa popular, una trobada ornitològica, una de col·leccionistes de plaques de cava, una altra de puntaires i també una de cotxes d'època, es va desenvolupar amb normalitat tot i que en algun moment amenacés pluja. També es van fer les partides d'escacs i l'actuació del grup Instruments Tradicionals Catalans GRA-LLERS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA
SEGURETAT

La Guàrdia Urbana ja usa drons per vigilar l’Horta de Lleida

LLEIDA
serveis

Barcelona neteja en cinc mesos 138.000 m² de pintades dels carrers

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Parc del Garraf vol créixer i ser parc natural

SITGES

La UdG prioritza “el rendiment de coneixement” per sobre de l’econòmic en el Parc de Recerca i Innovació

GIRONA
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona