Societat

Recollir els aliments a l'escola bressol

L'Espai és una escola bressol de la Creu Roja que ajuda els pares de Castelldefels que no poden pagar les quotes

És alhora el punt central on s'adrecen les famílies que recullen els aliments que lliura l'entitat

L' Espai, el centre de suport a la infància i l'adolescència que la Creu Roja té al carrer Major de Castelldefels, és un viu exponent de com la crisi ha obligat a la reconversió dels serveis solidaris. Es va obrir l'any 2002 i
en aquells moments suplia la falta d'escoles bressol públiques, ja que la ciutat només disposava d'una de municipal i moltes famílies no podien assumir la quota de les escoles privades.

Ara Castelldefels té quatre escoles bressol municipals i l'Espai continua atenent “les necessitats específiques de nens els pares dels quals no poden pagar una escola bressol”, explica Esther Gomero, una de les tres educadores que atenen els 25 nens del centre. Però ara L'Espai ajuda els pares que estan a l'atur i que busquen feina o bé assisteixen a cursos de formació que els ajudin a entrar en el mercat laboral. A través de diferents convenis, com ara el que la Creu Roja té amb La Guaita, el servei de promoció econòmica municipal, els pares reben subvencions que en molts casos cobreixen la totalitat del cost. “Tenim famílies en situació de vulnerabilitat, com ara mares que han de criar soles tres nens o parelles que estan tots dos a l'atur i sense cap ingrés”, assenyala Gomero. Aquestes famílies “estaven normalitzades fa tres o quatre anys, però han resultat afectades per la crisi des que es van quedar a l'atur”, diu l'educadora.

A L'Espai conviu ara l'activitat educadora dels petits amb la recollida d'aliments. El centre ha esdevingut des del Nadal passat el punt al qual cada dimarts al matí s'adrecen entre 20 i 30 famílies que recullen una cistella bàsica, que conté productes de primera necessitat com ara pasta, arròs, oli, llegums i llet. “Vénen amb un tiquet dels serveis socials o de la Creu Roja, que cada tres mesos valoren la situació dels beneficiaris”, explica Gomero.

Entre tres i quatre voluntaris de la localitat organitzen el lliurament dels aliments, que provenen de recollides solidàries que duen a terme supermercats i entitats, i també de l'aportació que fa el Banc d'Aliments. És un exemple més de l'abast de les campanyes contra la malnutrició infantil a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Promouen la recuperació i construcció de barraques al delta de l’Ebre

Sant Jaume d’Enveja

El barri de Sant Llorenç tindrà la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual el 2026

TERRASSA
SANTA CRISTINA D’ARO

Instal·len un nou cartell accessible al dolmen de la Cova d’en Daina

SANTA CRISTINA D’ARO
GIRONA

Baixen les denúncies per furts, drogues i sorolls durant el primer semestre

GIRONA
societat

Comença la collita de la pera conference a Ponent, amb més qualitat però menys producció

Térmens

Cohabitatge sènior a Badalona

Badalona

Difícil cerca d’una terra d’asil

Barcelona

L’Ajuntament adverteix UberEats que no pot donar servei a la platja

LLORET DE MAR
INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA