Societat

Fires

Bàscara esdevé la seu de l'única fira eqüestre del país

La primera edició de l'Equifira se celebrarà aquest cap de setmana

L'organització aposta per autofinançar-se

El municipi de Bàscara serà l'escenari –els dies 14, 15 i 16 de juny– de la primera edició de l'Equifira, la fira professional del cavall, el poni i el ruc. Amb la desaparició de fires com ara l'Equus, que se celebrava a Girona i a Barcelona, l'Equifira de Bàscara es presenta ara com l'única fira a Catalunya d'aquest sector i reforça l'aposta del municipi per desenvolupar un pol d'activitats entorn del sector hípic.

Antoni Valentí, editor de la revista Hípica Catalana i promotor de l'hipòdrom de Bàscara i del projecte d'un centre d'interpretació del ruc català en aquest municipi, és també el principal impulsor de la fira amb el Club Hípic Equus Bàscara. Segons Valentí, el repte és crear una fira sostenible econòmicament. “Durant anys aquestes fires estaven pendents de subvencions; ara això s'ha acabat i ens hem d'autofinançar”, diu Valentí, que confia que el primer any es pugui cobrir el cost de l'organització. Per aconseguir-ho –i tenint en compte que l'entrada per al públic serà gratuïta– Valentí explica que a Bàscara els costos es reduiran perquè ja es disposa d'equipaments pensats per a activitats eqüestres com ara l'hipòdrom, i de material per als concursos hípics que ja s'hi organitzen des de fa anys. A més de les proves i concursos, també inclou una fira comercial amb parades de les principals empreses de serveis del món eqüestre, que, segons Valentí, han tingut una resposta immillorable. Finalment, una altra aposta ha estat potenciar més proves esportives i no només concursos morfològics per tal d'atraure públics diferents.

L'Equifira s'inaugurarà oficialment aquest divendres a les set de la tarda, però el gruix d'actes de cara al públic serà dissabte i diumenge amb una programació des de les deu del matí fins a les vuit del vespre els dos dies i activitats esportives de quasi totes les disciplines hípiques. El recinte també inclourà una zona amb atraccions per als més petits, sala de conferències i exhibicions de doma natural i de forja i farratge.

LA DATA

14/06/13
L'Equifira s'inaugurarà a les 19 h i les activitats seran dissabte i diumenge de les 10 h a les 20 h.

LA FRASE

L'època de les subvencions s'ha acabat, ara ens hem d'autofinançar i fer una fira sostenible
Antoni Valentí
Promotor de l'Equifira

Cavalls, ponis i rucs

Al llarg del cap de setmana a l'hipòdrom de Bascara es podran veure activitats amb cavalls, ponis i fins i tot rucs. La programació inclou des de proves d'esport (bàsquet a cavall, curses de cavall i salt d'obstacles) fins a exhibicions de tir amb arc a cavall, raids amb genets cecs i diversos concursos de doma, d'enganxada o morfològics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.