Societat

Universitats fa investigar les pífies de la selectivitat

El Consell Interuniversitari obre un expedient informatiu per determinar l'origen dels errors en un mínim de cinc exàmens

L'Associació d'Estudiants demana que es repeteixi l'examen de matemàtiques

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha obert un expedient informatiu per descobrir per què s'han produït tantes incidències i errors en almenys cinc dels exàmens de les proves de selectivitat que van concloure ahir i que van causar confusió en molts estudiants.

El Consell Interuniversitari de Catalunya, que ha obert l'expedient a instàncies de la secretària d'Universitats i Investigació de la Generalitat, ha sol·licitat a la comissió coordinadora de les proves d'accés a la universitat “un informe detallat sobre el desenvolupament de les proves d'aquest any”.

També li ha sol·licitat, segons fonts de la Generalitat, “una anàlisi dels processos d'elaboració i producció d'exàmens per poder prendre les mesures adequades que assegurin una màxima qualitat en el desenvolupament de les PAU i que s'arreglin les incidències produïdes aquest any”.

“Incidències” i “errors tipogràfics d'impremta” van ser els qualificatius que va utilitzar dijous el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), el responsable màxim de les proves d'accés a la universitat (PAU), per justificar aquests errors, especialment un de detectat en l'examen de matemàtiques aplicades a les ciències socials i altres en l'examen específic de matemàtiques, en el de geografia i en els de llengua catalana i castellana.

Segons el Consell Interuniversitari, les conclusions d'aquest expedient informatiu i les mesures que, si escau, s'hagin d'adoptar les faran públiques en els pròxims dies.

L'error en els exàmens de selectivitat que més confusió va crear als estudiants es va produir en l'examen de matemàtiques del primer dia, quan hi va haver un error en l'enunciat d'una equació, encara que el consell va interpretar que no era un error i que les dues respostes possibles per resoldre el primer dels exercicis es donaran per correctes en la correcció.

Nombrosos estudiants es van queixar a les xarxes socials de la dificultat d'aquest examen de matemàtiques i, sobretot, de l'error, pels nervis i la pèrdua de concentració que va suposar per a alguns alumnes repetir l'exercici. La queixa la va fer ahir també l'Associació de Joves Estudiants de Cata-
lunya (AJEC), que va demanar que es repeteixi aquest examen. L'associació va qualificar d'intolerable la falta de control.

Altres casos

Uns altres errors que ha reconegut el Consell Interuniversitari de Catalunya es trobaven en els exàmens de matemàtiques aplicades a les ciències socials, geografia, llengua castellana i llengua catalana. En aquests últims, que es van fer dimarts, hi havia subratllades algunes paraules, i fins i tot paràgrafs, respecte als quals no es preguntava res en la prova, una circumstància que va ser motiu de perplexitat i consultes de més d'un estudiant, segons van explicar fonts d'un tribunal examinador.

LA XIFRA

30.250
estudiants
estaven convocats a les proves de selectivitat, dels quals 24.752 han acabat el batxillerat aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida
SOCIETAT

Un informàtic diu que Dobrowolski volia vídeos i arxius sobre el coma diabètic

Barcelona
SOCIETAT

Les denúncies per venda ambulant ja doblen totes les del 2023

Barcelona
santa cristina d’aro

Busquen un piròman que ha provocat dos incendis forestals al municipi

santa cristina d’aro
PORTBOU

El Col·loqui Walter Benjamin aborda els reptes de la memòria democràtica en l’era digital

PORTBOU
SEGURETAT

Batlle diu que l’ús de pistoles elèctriques serà “puntual i amb garanties”

Barcelona