Societat

Es proposa a Elx la creació de menjadors escolars a l'estiu

L'objectiu d'aquesta proposta es fonamenta en la garantia de l'alimentació dels xiquets en aquesta època en que no hi ha escola

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha proposat que l'Ajuntament pose en marxa menjadors escolars durant els mesos d'estiu per garantir que els xiquets i xiquetes del municipi puguen tenir accés a una alimentació digna, ja que en molts casos este servei és l'únic que pot assegurar que reben un menjar adequat, en proporció suficient i de qualitat.

Mollà ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha realitzat per presentar aquesta iniciativa, que ha registrat com a moció al consistori.

La portaveu local ha explicat que durant l'any 2012 l'Ajuntament va haver d'atendre 2.748 famílies que demanaren ajudes socials i que va haver d'invertir prop de 800.000 euros per cobrir les necessitats bàsiques de molts habitants d'Elx, unes xifres a les que se suma els vals d'aliments per valor de 124.000 euros donats per Càritas i que demostren la situació tràgica pel que passen nombroses famílies.

Cal recordar però, que la Conselleria d'Educació va retallar set milions d'euros en la partida destinada a beques de menjador durant el curs escolar, un fet que ha provocat que al territori valencià passaren d'haver 65.000 alumnes amb beques de menjador totals en el curs 2011/2012 a 20.000 alumnes en el present curs.

Molts professionals del sector educatiu, ja estan alertant de que el dinar del menjador és l'únic complet que fan molts xiquets al llarg del dia.

En aquest sentit, la portaveu de Compromís ha indicat que “s'han d'establir mecanismes per contrarestar estos drames i, per tant, volem que Elx passe a ser també un dels municipis que habilite estos menjadors escolars durant els mesos d'estiu, per tal de cobrir les necessitats d'alimentació que molts alumnes segueixen tenint quan acaba el període escolar”.

Mollà ha recordat que a Elx ja existeixen dos menjadors socials que reben subvencions de l'Ajuntament i, en este sentit, es tractaria d'ampliar la partida per a que pogueren posar-se en marxa durant els mesos d'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.