Societat

societat

L'alcalde de Ribes demana ajuts pels danys de l'aiguat

Els ha valorat en 50.000 euros i afecten sobretot els paviments

També cal canalitzar tres rieres

L'Ajuntament de Ribes de Freser ha demanat al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya que l'ajudi a sufragar els 50.000 euros que li costa arreglar els danys causats per l'aiguat de fa un parell de setmanes i habilitar la canalització de tres rieres per evitar-ne de futurs.

Ho ha afirmat l'alcalde, Marc Prat (CiU), que hi ha afegit que, tot i que aquesta mena d'aiguats són poc habituals al municipi –70 litres per metre quadrat en menys d'una hora–, han d'estar preparats per si mai es torna a produir.

El principal problema, a part de l'aigua que va caure, es va produir en alguns punts de canalització de tres de les rieres que hi ha al poble i que aboquen al riu Freser. En aquests punts, les canalitzacions no van tenir prou amplada per desguassar l'aigua, cosa que va produir inundacions en carrers i en alguns baixos i tallers i l'acumulació de quantitats importants de fang en alguns indrets del municipi, com ara al passeig de la Margarideta i la zona poliesportiva.

Esllavissades, inundacions i fang

L'aiguat es va concentrar a Ribes de Freser i va provocar destrosses sobretot al paviment de diversos carrers, va omplir d'una capa de fang la font de la Caterineta, una de les més populars del municipi ribetà i, entre altres coses, va provocar una esllavissada a la línia del tren cremallera de Núria. Aquesta esllavissada es va produir entre les estacions de Ribes-Enllaç i Ribes-Vila, on les vies es van inundar parcialment.

El pont de la Letona també es va inundar i, una part important del carrer Verge de Gràcia va quedar coberta d'aigua. L'aigua va entrar en una nau industrial i en diversos baixos i subterranis, tot i que els bombers només van haver de fer tres sortides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.