Societat

Motxilla i botes per a en Joel i la Laia

La Fundació Catalana de l'Esplai estrena un sistema de beques per obtenir material d'excursió

Les famílies beneficiades poden canviar els punts que se'ls han concedit per material esportiu bàsic per als nens

Si als nens becats
se'ls acaben els punts, poden comprar material bàsic a preu de cost

En Joel, de 13 anys, i la Laia, de 10, són germans i des de fa cinc anys van al casal Druida de Nou Barris. Són dos dels nens que demà agafaran l'autocar organitzat per la Fundació Catalana de l'Esplai (FCE) i se n'aniran de colònies. Aquest any –perquè l'any passat ja hi van anar– van a Can Montcau, una granja situada a la Roca del Vallès. Divendres a mitja tarda, amb el curs acabat del tot, van anar amb els seus pares, la Iolanda i en Jordi, a compar material per poder-se fer la motxilla. El que els feia més falta era, sobretot, un bon calçat, ja que les sabates de caminar de l'any passat se'ls han quedat petites, i una motxilla petita, de les que serveixen per fer una excursió de mig dia. La Laia i en Joel, però, també necessitaven una màrfega aïllant i alguns complements.

Aquests nens són dos dels que, per la situació laboral dels seus pares, han aconseguit una beca per anar de colònies i, a més a més, una altra per poder comprar part del material que els cal. En Joel i la Laia tenen cadascun un tiquet amb 50 punts per canviar per material a la immensa botiga Wala que hi ha al passeig de la zona Franca de Barcelona. Aquesta cadena de roba esportiva, d'origen lleidatà, s'ha avingut a deixar per a les famílies becades per la Fundació Catalana de l'Esplai part del material bàsic necessari perquè els infants vagin de campaments i colònies a preu de cost. D'aquesta manera, els infants becats poden adquirir els productes que els fan falta a través dels punts de la targeta o, si els cal més material i se'ls han acabat els punts, a un preu molt baix (preu de cost més IVA). Per tenir una guia del material que entra en la promoció, Wala ha editat un fulletó amb la fotografia del material i el preu (o l'equivalent en punts).

Justament, com que les colònies comencen demà, aquest divendres a la tarda a la botiga Wala hi havia un munt de famílies amb beques de material anant-hi a buscar coses. Entre aquestes
hi havia la Yilda i els seus fills,
en Jordi, de 8 anys, i la Michele, de 5, que han aconseguit una beca per anar de colònies, la beca màxima de punts (75) per a cadascun dels fills i una beca per continuar, la resta de l'estiu, en un casal. Els dos nens van durant l'any a l'esplai Can Serra, a l'Hospitalet, i aquest és el segon estiu que van de colònies. “L'any passat els va anar molt bé”, explica la Yilda, una mare que viu sola amb els seus dos fills. Precisament, i segons la Fundació Catalana de l'Esplai, la família monoparental de la Yilda és força la prototipus de les que reben gran part de les beques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.