Societat

Detinguda la mare d'un nadó rescatat en un desaigüe a Alacant

El petit, que encara tenia el cordó umbilical, està ingressat a l'hospital amb una fractura de radi i altres lesions

La dona, que ha reconegut els fets, ha explicat que no volia tenir el nadó i que no disposava de diners per avortar

Una dona espanyola de 26 anys ha estat detinguda i acusada de temptativa d'assassinat per donar a llum un nadó divendres passat i intentar desfer-se'n llençant-lo en un forat d'un metre quadrat de superfície on conflueixen els desaigües dels habitatges de la finca situada al número 4 del carrer Benissa, al barri Verge del Carme d'Alacant. Els fets han passat aquest diumenge cap a les 02.00 hores, quan un veí ha alertat els bombers que se sentien miols que procedien dels baixants d'aigües comunitaris. En un principi, es pensava que es podia ser un gat atrapat, segons la Policia Nacional.

Els policies i els bombers de l'Ajuntament d'Alacant han descobert que no eren miols, sinó els plors d'un nadó, i aleshores han procedit a la seva excarceració. Era un nen que pesava 2,10 quilos i que estava embolicat en bosses amb un forat per poder respirar. El nadó, que encara tenia el cordó umbilical, ha estat traslladat pel SAMU en estat greu a la Unitat de Nounats de l'Hospital General d'Alacant, on està ingressat amb una fractura de radi i altres lesions, si bé està estable dins de la gravetat i la seva vida no corre perill.

La investigació portada a terme ha determinat que en un dels domicilis de l'edifici hi vivia una dona de 26 anys que es trobava en avançat estat de gestació i estava ingressada des del dia 21 de juny a l'Hospital General d'Alacant després de manifestar haver tingut un avortament al seu domicili.

Després de ser informada del motiu de la seva detenció, la dona ha reconegut els fets, ha dit que no volia tenir el nadó i que no disposava de diners per avortar, segons les mateixes fonts. Després de rebre l'alta mèdica, la dona ha estat traslladada a les dependències de la Comissaria Provincial d'Alacant, on està detinguda, mentre s'investiga com es van produir els fets i si hi va poder intervenir alguna tercera persona.

A finals de maig passat va tenir lloc a la Xina un succés similar al d'Alacant. Els bombers van aconseguir rescatar un nadó que havia quedat atrapat en una canonada. La cruesa de les imatges del rescat van ser vistes per milions persones tant per televisió com per internet: després de serrar una part del conducte, els bombers van portar el nadó directament a l'hospital, encara atrapat dins de la canonada. Els metges del centre hospitalari van poder alliberar el nadó sense fer-li mal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern diu que tindrà el certificat de ciberseguretat el 2025 i lamenta l’informe de la Sindicatura

MATARÓ
religió

“En 1.000 anys es cometen errors, però tot ajuda a créixer si es reconeix”

barcelona
Palamós

Prohibeixen el bany a la platja Gran per la presència d’un peix agulla imperial

Palamós

Manlleu canvia la caserna de la Guàrdia Civil per habitatge públic

MANLLEU
espai

La missió Polaris s’enlaira per aconseguir la primera caminada espacial privada

barcelona

S’endarrereixen les sancions per no dur l’etiqueta ambiental a la ZBE

Viladecans

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres