Societat

Creix la sinistralitat entre la gent gran

La mortalitat per accidents de trànsit també puja entre els joves

Un 14% de les víctimes de topades són vianants

El president de la Unió Catalana d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (Uceac), Julián Zaballos, va alertar ahir que el nombre de persones de la tercera edat mortes per accidents de trànsit s'ha disparat, i ha demanat que s'apliquin mesures per contrarestar aquesta tendència.

Segons un informe presentat per la Uceac, la major part de les víctimes més grans de 76 anys són vianants, per la qual cosa la patronal demana senyals de trànsit més grans o semàfors que informin dels segons que falten per travessar el carrer. Concretament, el nombre de vianants morts en accidents de trànsit representa un 14%, una xifra que es dispara a l'àrea metropolitana de Barcelona, on es registra un 18% de sinistralitat urbana.

Del document, basat en dades obtingudes entre els anys 2000 i 2011, també se'n desprèn un augment de la mortalitat a la carretera entre els joves conductors. Dels 16 als 22 anys es registra un augment dels accidents mortals relacionats amb l'ús de motocicletes.

Malgrat aquestes dades negatives, Zaballos ha celebrat, d'altra banda, la dràstica disminució de la mortalitat de nadons i nens petits gràcies a les campanyes per promoure sistemes de subjecció. L'entitat ja prepara nous projectes per prevenir accidents a la carretera



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.