El Racó de Can Fabes anuncia que tanca el 31 d'agost
L'establiment, que va arribar a tenir tres estrelles Michelin sota el lideratge de Santi Santamaria, abandona l'activitat per la “manca de viabilitat econòmica”
El local Santi de Singapur ja va haver de tancar portes el març del 2012
El restaurant de Sant Celoni El Racó de Can Fabes, que va dirigir el conegut cuiner català Santi Santamaria, va anunciar ahir al vespre que el 31 d'agost que ve, després de 32 anys d'activitat, tancarà les portes per sempre, segons informen diverses agències.
En una carta feta pública ahir, la família Santamaria-Serra explica que el restaurant deixa enrere “més de tres dècades de creació infatigable, de recerca de la màxima qualitat en el producte i de la perfecció a la cuina i a la sala, de compromís amb les arrels culinàries i amb la seva renovació, i tot presidit sempre per un ideal que ens va transmetre el cofundador i durant tants anys ànima de la casa, Santi Santamaria: complaure els clients”.
La raó que dóna la família per explicar el tancament és que el restaurant no té la viabilitat econòmica “necessària per continuar amb un projecte basat en l'excel·lència, i per això hem decidit posar el punt final a un dels capítols més brillants de la cuina catalana i europea”.
Fa un any, Can Fabes va renovar la seva imatge corporativa, decoració i oferta gastronòmica, uns canvis pensats per impulsar el negoci. Com a preludi, ja el març del 2012 va tancar l'establiment que Santi Santamaria havia obert a Singapur.