Societat

gastronomia

Un nou restaurant dels Santamaria no es diria Can Fabes

La filla de Santi Santamaria no descarta obrir-ne un altre

Can Fabes només sobreviurà si apareix un inversor

Els hereus de Can Fabes no descarten iniciar un nou projecte de restauració, però “no amb el nom de Can Fabes”. La filla del difunt Santi Santamaria i directora del restaurant de Sant Celoni (Vallès Oriental) explicava ahir que el projecte de Can Fabes, ara mateix, “no és viable econòmicament” segons recull l'ACN. “Ho hem intentat tot, però és un vaixell molt gran per mantenir-se per si sol”, ha afegit.

Com ja avançava ahir El Punt Avui, Can Fabes va anunciar dimecres a la nit que tancarà les portes el 31 d'agost, després de 32 anys d'història, si no apareix cap inversor interessat a fer-lo viable. En aquest sentit, Regina Santamaria diu que encara no ha “perdut l'esperança” i explica que, si acaba apareixent el mecenes, estaran “molt contents de seguir a partir de l'1 de setembre”. El restaurant, que té dues estrelles Michelin, “se sostenia amb els altres restaurants del grup”, que han anat perdent des de la mort del cuiner. “És un vaixell molt i molt gran per mantenir-se per si sol”, admet visiblement trista la seva filla. “No podem seguir fent l'esforç, ho hem intentat tot”, es lamenta. Si ningú aposta per injectar-hi diners, el nom passarà a la història, perquè la família no té intenció de rebatejar així un possible altre negoci. “Ja no seria Can Fabes”, conclou Santamaria.

LA DATA

1994
Santi Santamaria
va ser aquell any el primer cuiner català que assolia la fita de les tres estrelles Michelin.

LA FRASE

Can Fabes no és viable. Ho hem intentat, però és molt gran per mantenir-se per si sol
Regina Santamaria
directora de can fabes

Sant Celoni al cor i al món

L'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, agraeix als Santamaria haver donat fama al nom del poble. “El meu pare ens va ensenyar a portar Sant Celoni al cor”, explica Regina. Can Fabes, fundat fa 32 anys per Santi Santamaria, va ser el primer restaurant català a tenir tres estrelles Michelin. Amb la mort de Santi el 2011, Regina es va fer càrrec del grup i Xavier Pellicer en va passar a ser el xef fins fa uns mesos. Els restaurants Santi de Singapur i Evo de l'Hospitalet van tancar el 2012. Fa uns mesos, el Santceloni de Madrid va sortir del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.