Societat

La recepta d'estiu

Vinyes verdes vora el mar

CAL NEN és la cansaladeria centenària de Santa Coloma de Gramenet que elabora una botifarra amb marc de cava que recull l'essència del passat

“Vinyes verdes vora el mar, / ara que el vent no remuga, / us feu més verdes i encar / teniu la fulla poruga.” Els versos de Josep Maria de Sagarra, que va escriure inspirat pel paisatge colomenc que tant el fascinava, donen fe de la tradició vinícola del municipi, que ara recull en la seva essència la botifarra brisa. Es tracta d'un producte elaborat a Cal Nen i creat amb l'assessorament del xef colomenc amb estrella Michelin, Víctor Quintillà, i de sommelier Paco Cordero. Es tracta d'una botifarra cuita que incorpora pinyons i marc de cava, i que es pot consumir crua o bé cuita.

Marta membrives

BOTIFARRA BRISA
Cal Nen. C/ del Pedró, 3. Santa Coloma de Gramenet
INGREDIENTS:
Carn picada de cap de porc, pinyons i marc de cava que conté la brisa, és a dir, la pell i la pellofa del raïm que queda com a resultat del premsat del fruit per elaborar el vi.
L'obrador de Cal Nen conserva estris com ara aquesta caldera original del segle XIX, que encara es fa servir i que és testimoni de la història d'una botiga que té més de cent anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.