Societat

maresme

Pineda compra un local a la comunitat musulmana per posar-hi el centre cívic del Poblenou

El cèntric espai es volia convertir en un centre de culte però no complia amb la normativa

El col·lectiu ha traslladat l'activitat al polígon industrial i està en vies de normalitzar la seva situació

El local del carrer Pirineus del barri del Poblenou on la comunitat musulmana de Pineda volia habilitar un centre de culte finalment es destinarà a centre cívic del barri. En el darrer ple de l'Ajuntament, el govern local va confirmar que el dia 30 d'aquest mes se signa el conveni amb el col·lectiu per la venda d'un espai que fa 747 metres quadrats i que té un cost de 280.000 euros. El regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC), va explicar que el cost de l'immobles s'ha pogut assumir gràcies a l'estalvi de lloguers d'altres locals que fins ara feia servir l'ajuntament, com ara el que les entitats feien servir al carrer Ponent i que també té entrada pel carrer Vallès.

L'objectiu prioritari del govern és “oferir un lloc adequat a les entitats i associacions per desenvolupar tot tipus d'activitats”. La compra coincideix en el temps amb el trasllat de la comunitat musulmana a una nau del polígon industrial de Mas Roger per a dur a terme les seves activitats religioses. A una pegunta formulada per la regidora del PP Céline Coronil sobre quina era la situació legal de l'activitat, Masnou va respondre que s'estava tramitant el procés per adequar-la als usos actuals de la zona industrial. En aquest sentit, des del consistori es defensa que el polígon pot ser un bon lloc on poder dur a terme activitats de pública concurrència que no siguin compatibles amb la zona residencial urbana. Per això, des del consistori estan recopilant tot tipus d'informació que doni pes i arguments suficients a la decisió d'ubicar el centre de culte fora del nucli urbà.

LA XIFRA

747
és la superfície del local que l'Ajuntament de Pineda ha comprat a la comunitat musulmana

LA XIFRA

280.000
euros
s'ha pagat pel local que es vol habilitar per a ubicar-hi el centre cívic del barri del Poblenou

Amor no es disculpa en el ple

En el torn de precs i preguntes, el portaveu d'ERC, Pere Aragonès, va demanar a l'alcalde, Xavier Amor (PSC) que es disculpés públicament per haver vinculat el moviment independentista amb el feixisme en un discurs penjat al seu bloc. L'alcalde va rebutjar la proposta argumentant que ja havia donat totes les explicacions pertinents sobre el tema en el mateix mitjà en el qual havien aparegut i va puntualitzar que: “Les paraules hi eren, però ni les vaig dir ni les penso i crec que ja he assumit la responsabilitat que em pertoca”. Un altre grup de l'oposició, el que encapçala el regidor Salvador Llorens de 100x100 per Pineda també li van reclamar un gest de mea culpa al cap del govern local, però van obtenir idèntic resultat. Es dóna el cas que poc després que l'alcalde pengés la rectificació en el seu bloc i retirés la controvertida frase, es va penjar un nou escrit sobre els problemes de l'habitatge que va fer que el text polèmic passés a un segon pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.